Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Ilmavesilämpöpumppu helpottaa arkea

Anne ja Jan Lindströmin omistama rintamamiestalo lämmitettiin aiemmin puulla ja sähköllä. Ilmavesilämpöpumpun asennuksen myötä kotiin vapautui lisää käyttöneliöitä, lämpö on tasaisempaa eikä aikaa kulu lämmitystöihin. Raportit viittaavat myös hyvään hyötysuhteeseen.

Heinolassa asuvien Lindströmien puurakenteinen paritalo on rakennettu vuonna 1952 ja sitä on täydennetty myöhemmin anopin siivellä. Pariskunta on asunut kodissaan 14 vuoden ajan. Talossa on vesikiertoinen keskuslämmitys, jonka vesi lämmitettiin aiemmin puulla ja sähköllä. Keväällä 2017 Energiakumppanit asensi taloon ilmavesilämpöpumpun.

– Jatkuva lämmittäminen tuntui työläältä. Sai ostaa, pilkkoa ja kantaa puita jatkuvasti. Päätimme vaihtaa lämmitysjärjestelmä helpommaksi ja meille toimivammaksi. Aloimme tutkia erilaisia vaihtoehtoja, ja Energiakumppaneiden hinta oli meille sopiva. Arvelimme, että systeemi on täysin huoleton, ja niin se on ollutkin, Jan perustelee tyytyväisenä.

Hinnan lisäksi Energiakumppaneissa vakuutti heidän tarjoamansa laitteistot ja muiden asiakkaiden kokemukset yrityksestä. Pariskunta pohti vaihtoehtona myös maalämpöä.

– Investointi oli pienempi ilmavesilämpöpumpussa. Myös ekologisuus ratkaisi, sillä pumppu ottaa lämmön talteen ilmasta, Anne korostaa.

Pitävät sopimukset ja ripeä asennus

Lindströmit ovat erityisen tyytyväisiä siihen, että myyjän kanssa sovitut seikat pitivät myös asennusvaiheessa. He kuvailevat Energiakumppaneiden toimintaa nuorekkaaksi, tehokkaaksi ja luotettavaksi.

– Energiakumppaneiden myyjä oli ystävällinen ja avulias. Hän selvitteli asioita kanssamme. Saimme itse vaikuttaa asennuspäivään. Asennus alkoi sillä, että tyhjensimme puu- ja tavaravarastona toimineen pannuhuoneen.

Asennus sujui mukavasti. Energiakumppanit käyttivät yhden päivän vanhan pannuhuoneen purkamiseen. Toisena päivänä tilaan asennettiin uusi laite. Janin mukaan putkityöt etenivät nopeasti, sillä käyttövesi oli poikki vain tunnin ajan.

– Asennus oli meille todella nopea ja helppo. Roskalava tuli pihaan purkupäivänä ja lähti jo iltapäivällä pois. Lopputulos on todella hyvä, eikä se ole vaatinut meiltä sen suurempaa ammattitaitoa. Ilmavesilämpöpumppu on tuonut meidän alakertaamme myös 10 käyttöneliötä lisää. Se tuntuu hyvälle, Anne iloitsee.

Hyvä hyötysuhde ja tasainen lämpö

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämmön talteen ulkoilmasta. Pakkasella sähkövastukset auttavat pitämään peruslämpöä yllä. Lisäksi Lindströmien kodissa on kolme takkaa, jotka auttavat lämmityksessä myös tulevaisuudessa erityisesti talviaikaan. Pariskunta on seuraillut ensimmäisien käyttökuukausien aikana omaan energiankulutukseensa ja -tuotantoonsa liittyviä raportteja.

– Yhdessä raportissa verrataan käytettyä energiaa tuotettuun energiaan. Siinä hyötysuhde näyttää todella hyvältä, vaikka kevät ja kesä ovat olleet viileitä ja olemme joutuneet lämmittämään käyttövettä. Tuotetun energian määrä on kolminkertainen käytettyyn verrattuna, Jan kuvailee.

Puulla lämmittäessä kodin ja käyttöveden lämpötilat heittelivät herkästi. Ensimmäisellä saunojalla vesi oli miltei kiehuvaa, kun taas viimeinen sai viileän suihkun. Ilmavesilämpöpumpun myötä kodin lämpö on tasaantunut.

– Tähän mennessä säästöä suurempi merkitys on ollut järjestelmän vaivattomuus. Aiemmin piti mennä töistä tullessa työvaatteet päällä laittamaan pannuun tulta. Sitä en jää kaipaamaan. Nyt voimme vain kääntää hanasta lämmintä vettä lorisemaan. Viimeksi eilen suosittelin tätä ratkaisua työkaverille, Jan myhäilee.

Energiakumppanit on lämpöpumppuratkaisujen kuluttajamyyntiin erikoistunut yritys, joka edustaa markkinoiden parhaita ja energiatehokkaimpia ratkaisuja. Yritys toimii avaimet käteen -periaatteella, nopeasti ja tehokkaasti koko Suomen alueella.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi