Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Hyvän työpaikan systemaattinen rakentaminen näkyy Alfamen kasvussa ja kannattavuudessa

Alfame on API- ja integraatioratkaisuihin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa ohjelmistokehityspalveluita. Työmarkkinoilla kilpailu alan asiantuntijoista on kova ja Alfame haluaakin olla työntekijöilleen paras mahdollinen työpaikka antamalla heille tilaa kehittyä ja toteuttaa itseään. Yhteistyössä Great Place to Workin kanssa on onnistuttu luomaan systemaattinen kehitysmalli hyvän työpaikan rakentamisen ympärille.

Suurin osa Alfamen asiakkaista on julkishallinnon toimijoita. Toinen keskeinen asiakasryhmä ovat yritysasiakkaat.

– Alfamella on hyvin avoin ilmapiiri. Pyrimme siihen, että jokainen pääsee täällä kehittämään ja toteuttamaan itseään mahdollisimman hyvin, kertoo toimitusjohtaja Janne Tirkkonen.

Hyvä työpaikka tarjoaa hyviä asiakassuhteita

“Olemme saaneet tähän ympärille hyvän kehitysmallin ja sitä kautta myös tuloksia. Nämä tulokset näkyvät kasvun ja kannattavuuden kautta.”

Alfame toimii alalla, jolla on erittäin kilpaillut työmarkkinat. Työntekijöiden löytämiseksi ja sitouttamiseksi on siis tehtävä paljon töitä.

– Meidän pitää tietysti olla todella hyvä työpaikka, jotta löydämme uusia työntekijöitä ja saamme pidettyä vanhoista kiinni. Kun olemme hyvä työpaikka, on meillä myös hyviä asiakassuhteita. Tämä vaikuttaa puolestaan myös kannattavuuteen ja kasvuun, painottaa henkilöstöjohtaja Kai Korpi.

Merkittävin hyöty Great Place to Workin kanssa tehtävästä yhteistyöstä on Tirkkosen mukaan se, millainen työyhteisö Alfamelle on muodostunut.

– Olemme saaneet tähän ympärille hyvän kehitysmallin ja sitä kautta myös tuloksia. Nämä tulokset näkyvät kasvun ja kannattavuuden kautta, Tirkkonen summaa.

Systemaattinen tekeminen parantaa tuloksia joka vuosi

Great Place to Workin mittaustulokset auttavat Alfamea luomaan uusia kehitysaskeleita seuraavalle vuodelle. Tulokset antavat kattavan kuvan siitä, mitä pitää tehdä ja mistä kenkä oikeasti puristaa.

– Kun tätä tehdään systemaattisesti, on toiminta konkreettisesti parantunut joka vuosi, Korpi iloitsee.

– Yhteistyö Great Place to Workin kanssa on ollut varsin antoisaa. Olemme saaneet paljon hyvää sparrausta ja näkökulmia siihen, mitä kannattaa kehittää ja mihin suuntaan asioita kannattaa lähteä viemään. Olemme erittäin kiitollisia siitä, että olemme päässeet tekemään tällaista yhteistyötä, Tirkkonen kiittelee.

Great Place to Work on globaali tutkimus-, konsultointi- ja koulutusyritys, joka auttaa organisaatioita tunnistamaan, luomaan ja ylläpitämään hyviä työpaikkoja kehittämällä luottamukseen perustuvaa organisaatiokulttuuria.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi