Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Niton XRF –analysaattori helpottaa Danfoss Drivesin laadun varmentamista

Taajuusmuuttajavalmistaja Danfoss Drivesin Vaasan tehtaassa on käytössä Holger Hartmannin Niton XRF 3 Gold -analysaattori. Helppokäyttöistä ja tarkkaa analysaattoria hyödynnetään laadunvarmistuksessa, jotta tuotantoon ei pääsisi yhtään viallista komponenttia.

Danfoss Drives on tällä hetkellä maailman toiseksi suurin taajuusmuuttajavalmistaja, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat VLT®- ja VACON®-tuotteet. Vaasan tehtaassa työskentelee yhteensä noin 700 työntekijää. Danfoss Drivesille on tärkeää tuotannossa käytettyjen metallien ja metalliseoksien laatu. Sen varmentamiseksi tehtaalle hankittiin vuonna 2013 Holger Hartmannin Niton XRF -analysaattori.

“Analysaattori helpottaa minun työtäni hirveästi. Se on laadun varmentamiseen täydellinen työkalu.”

– Meillä oli tarve varmentaa toimittajiemme sekä oman tehtaamme laatu siten, ettei tuotantoon mene mitään sinne kuulumatonta. Laatu on meille se ykkösasia, kertoo Danfoss Drivesin laatuteknikko Rami Ketola.

– Meillä oli alun perin toinen laite, jonka toiminta perustui eri tekniikkaan. Emme kuitenkaan olleet tyytyväisiä sen laatuun, ja sen vuoksi hankimme Holger Hartmannilta paremman analysaattorin, jatkaa Danfoss Drivesin tuotekehityksen luotettavuusinsinööri Tommi Manninen.

Tarkka analysaattori tuottaa luotettavia tuloksia helposti

“Olen tyytyväinen analysaattorin tarkkuuteen ja analysoinnin helppouteen.”

Danfoss Drives käyttää Niton XRF -analysaattoria metallien elementtianalyysien tekemiseen sekä pinnoituksien paksuuksien mittaamiseen. Laite lähettää röntgensäteitä analysoitavaan komponenttiin, josta takaisin heijastuneiden säteiden perusteella pystytään päättelemään eri alkuaineet sekä laskemaan niiden pitoisuudet.

– Olen tyytyväinen analysaattorin tarkkuuteen ja analysoinnin helppouteen. Laite on myös turvallinen. Jos sitä käyttää niin kuin pitää, niin mitään turvallisuusriskiä ei ole, Manninen toteaa.

– Analysaattorin laatu on mielestäni todella hyvä ja tulokset ovat olleet luotettavia. Olemme testanneet laitteen luotettavuuden. Jos samaa pistettä on mitattu useampaan kertaan, niin ei tulosten taso ole heitellyt yli sallitun, Ketola summaa.

– Olen erittäin tyytyväinen analysaattorin helppokäyttöisyyteen, se on vain plug and play, Ketola naurahtaa.

Täydellinen työkalu laadun varmentamiseen

Analysaattori helpottaa merkittävästi Danfoss Drivesin laadunvarmennusta ja säästää sitä kautta myös kustannuksia, kun tuotantoon ei päästetä yhtään viallista komponenttia. Laitteen säännöllinen kalibrointi on hoitunut ongelmitta Holger Hartmannin kautta, eikä käytön suhteen ole ilmennyt muitakaan ongelmia.

– Pystymme valvomaan alihankkijoidemme komponentteja entistä tarkemmin, jolloin pystymme tarttumaan ja tekemään korjauksia kaikkiin tilanteisiin, joissa nähdään laaturiskejä, Manninen kertoo.

– Analysaattori helpottaa minun työtäni hirveästi. Se on laadun varmentamiseen täydellinen työkalu. Suosittelen laitetta lämpimästi kaikille metalli- ja pinnoitealan toimijoille, Ketola päättää.

Holger Hartmann on erikoistunut kentällä käytettävien analyysilaitteiden toimituksiin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi