Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

“He eivät ole vain sijoittaneet rahaa, vaan haluavat oikeasti nähdä, että me menestymme”

Luxmet kehittää valoanalyysiin perustuvia mittaus- ja ohjausratkaisuja metalliteollisuuteen. Innovestorin pääomasijoituksen avulla uutta teknologiaa on voitu lähteä markkinoimaan kansainvälisesti hyvin nopealla aikataululla. Innovestor ei kuitenkaan ole ollut “vain sijoittaja”, vaan ennemmin osa Luxmetin tiimiä.

Luxmet sai alkunsa reilut 10 vuotta sitten, kun Oulun yliopiston fysiikan laitoksella ryhdyttiin tutkimaan valokaariplasman sisältämää informaatiota.

– Hyvin pian prosessimetallurgian porukka hoksasi, että tässä olisi uusi teknologia, jolla pystytään ratkaisemaan hyvin monia terästeollisuuden ongelmia, kertoo Luxmetin toimitusjohtaja Mikko Jokinen.

– Tulin itse mukaan projektiin sen loppuvaiheessa selvittämään teknologian kaupallistamismahdollisuuksia. Kuusi vuotta sitten päätimme, että tämän teknologian ympärille kannattaisi perustaa firma. Näin Luxmet sitten syntyi, Jokinen muistelee.

Pääomasijoittajan avulla kohti kansainvälistä kasvua

Luxmetin ArcSpec-tuote on valokaariuunin reaaliaikainen mittaus- ja ohjausjärjestelmä, joka kerää valoa suoraan prosessista ja tekemänsä analyysin pohjalta päättelee, mitä prosessissa tapahtuu.

– Järjestelmällämme prosessia voidaan reaaliaikaisesti ohjata niin, että prosessin eri vaiheet tapahtuvat oikea-aikaisesti. Sillä pystytään aikaansaamaan hyvin merkittäviä prosessiparannuksia, Jokinen sanoo.

– Lähdimme hakemaan pääomasijoittajaa, jotta pystyisimme käynnistämään voimakkaan kansainvälisen kasvun. Se on saatu nyt liikkeelle, Jokinen iloitsee.

Yhteinen sävel löytyi nopeasti

Sopivaa pääomasijoittajaa etsittäessä yhteinen sävel Innovestorin kanssa löytyi Jokisen omien sanojen mukaisesti yllättävän nopeasti.

– Olin periaatteessa varautunut siihen, että pääomasijoittajan etsiminen voisi olla hyvinkin pitkä prosessi. Innovestor ymmärsi yrityksemme arvon ja teknologiamme tuomat hyödyt. He näkivät sen, miten me pystymme toimimaan ja kasvamaan myös maailmanlaajuisesti, Jokinen kertoo.

– Innovestorin kautta on löytynyt myös hyviä kontakteja ulkomaille, joita pystymme hyödyntämään. Tarvittaessa heiltä löytyvät reitit myös isompiin pääomasijoituksiin, Jokinen jatkaa.

Innovestor osa tiimiä

Yhteistyö Innovestorin kanssa on ollut kokonaisuutena hyvin sujuvaa.

– Uskon, että heistä tulee olemaan meille jatkossa vielä enemmän hyötyä. Emme ole vielä ehkä osanneet hyödyntää kaikkea heidän osaamistaan, Jokinen toteaa.

– Heidän kanssaan kun tekee töitä, niin on sellainen olo, että he ovat samaa tiimiä. He haluavat viedä asiaa eteenpäin. Tuntuu, että he eivät ole vain sijoittaneet rahaa, vaan haluavat oikeasti nähdä, että me menestymme, Jokinen kiteyttää.

Innovestor on pohjoismainen aikaisen vaiheen pääomasijoittaja, joka tarjoaa suoria kanssasijoitusmahdollisuuksia ja rakentaa kasvuohjelmia.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.