Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

”Tavoitteena on taata hyvät työskentelyolosuhteet tilaan kuin tilaan”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Medisiina D -rakennus on lääketieteen moderni työ- ja oppimisympäristö Turun Kupittaan alueella. Suomen Yliopistokiinteistöjen omistamassa kiinteistössä tulevat toimimaan muun muassa Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. ItuGraf -kattosäteilylämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä tuo tiloihin tasaisen lämmön ja jäähdytyksen ilman vedon tunnetta.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) omistaa ja kehittää yliopistojen käytössä olevia kiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Toiminta alkoi vuonna 2010.

– Meillä on iso rooli kampusten kehittämisessä. Elävöitämme kampusten toimintaa ja pyrimme tuottamaan kiinteistöihin vähän jotain muutakin kuin vain yliopiston toimintaa. Olemme aktiivinen toimija ja tarjoamme alustan kampuksien kehittymiselle, kertoo Suomen Yliopistokiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä.

Lääketieteen synergiarakennus

Medisiina D -rakennus valmistui Turun Kupittaan alueelle keväällä 2018. Rakennuksessa on noin 26 000 bruttoneliötä ja yhteensä 10 kerrosta, joista toiminnallisia on 8. Muutto käynnistyi toukokuussa ja syksyllä tiloissa aloittavat toimintansa muun muassa Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

– Medisiina D tulee olemaan lääketieteen opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkarakennus, Mäkelä kiteyttää.

– Yhteisen toiminta-alustan luomisella mahdollistetaan se, että eri osapuolet ja tilojen käyttäjät pystyvät tiiviiseen yhteistyöhön ja löytämään synergiaa sekä hyötyjä, Mäkelä jatkaa.

Miellyttävät olosuhteet kaikkiin tiloihin

“Toimistotiloissa pitää olla hyvät työskentelyolosuhteet. Laboratoriotiloissa lämpötilat saattavat puolestaan vaihdella paljonkin, joten tilakohtainen säädettävyys ja toiminnallisuus ovat tärkeitä.”

Suuri, päivittäin reilua 2000 ihmistä palveleva kiinteistö asettaa talotekniikalle lähtökohtaisesti suuret vaatimukset. Tilojen lämmityksestä ja jäähdytyksestä vastaa Itulan ItuGraf-järjestelmä. Kattosäteilyjärjestelmä täyttää rakennukselle asetetut sisäilmatavoitteet. Järjestelmällä halutaan varmistaa käyttäjille miellyttävät olosuhteet tilassa kuin tilassa.

– Tällaisten kattosäteilyjärjestelmien avulla saamme tasaisen lämmityksen ja jäähdytyksen sekä vedottomuuden. Sen takia olemme Medisiina D:ssä tällaiseen suunnitteluratkaisuun päätyneet, Mäkelä kertoo.

– Toimistotiloissa pitää olla hyvät työskentelyolosuhteet. Laboratoriotiloissa lämpötilat saattavat puolestaan vaihdella paljonkin, joten tilakohtainen säädettävyys ja toiminnallisuus ovat tärkeitä, Mäkelä painottaa.

Huoltovapaa ja kustannustehokas ratkaisu

Energiatehokkaat ratkaisut ovat Suomen Yliopistokiinteistöille tärkeitä. Kattosäteilyyn perustuvat ratkaisut on Mäkelän mukaan todettu yleensä energiatehokkaiksi. Tärkeää on se, että järjestelmä reagoi olosuhdevaatimuksiin nopeasti ja lämmitystä voidaan säätää tilakohtaisesti.

– Tavoitteena on taata hyvät työskentelyolosuhteet tilaan kuin tilaan. Järjestelmä on käsitykseni mukaan myös kohtuullisen huoltovapaa ja sitä kautta kustannustehokas näin kiinteistön omistajan näkökulmasta, Mäkelä toteaa.

– Toimittaja on toimittanut meille sellaiset tuotteet kuin on sovittu. Homma on siis niin sanotusti toiminut. Uskomme ja luotamme siihen, että järjestelmä toimii käytön aikanakin niin kuin on luvattu, eli luo rakennukseen miellyttävät olosuhteet, Mäkelä summaa.

Itula Oy tarjoaa lämmöntuotantolaitteiston jälkeen kaiken tarvittavan vesikiertoisiin lämmitys-, jäähdytysjärjestelmiin.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi