Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Markku Vuorenpää: ”Tämä on teknisesti hyvä ratkaisu ja lähes ikuinen”

Markku Vuorenpää asuu perheineen Säkylässä Pyhäjärven rannalla. Vuonna 1987 valmistunut omakotitalo sijaitsee sellaisella ranta-alueella, jossa on korkeat vaatimukset jäteveden käsittelylle ja puhdistukselle. Pihan maakellariin on asennettu tiukkoihin vaatimuksiin sopiva Vestellin Biopuhdistaja, joka vastaa harmaiden vesien käsittelystä osana kaksoisviemäröintiä.

Pyhäjärven rannalla sijaitsee paljon mökkejä. Alue on kaavoittamatonta ranta-asutusaluetta. Markun ja hänen perheensä talo sijaitsee alueella, jossa pohjaveden pinta on korkealla. Jätevesien laskeminen maastoon on täysin kielletty ja jätevesien puhdistusta koskevat määräykset ovat tiukat. Mahdollisimman korkean puhdistustason saavuttaakseen Markku päätti hankkia Vestellin Biopuhdistajan, joka korvasi samalla aiemman kenttäratkaisun.

– Täällä on kaikkein kovimmat puhdistusvaatimukset, mitä Suomesta löytyy, Markku painottaa.

– Hankimme Vestelliltä Biopuhdistajan pitkän harkinnan jälkeen. Kävimme kaikki laitteet läpi ja tämä oli ainoa, mikä sopii tällaiselle alueelle. Biopuhdistaja on jatkuvatoiminen, eikä siinä ole tukkeutuvia suodattimia. Pohjalietteet poistetaan säännöllisesti. Biopuhdistaja on hyvin helppokäyttöinen ja toimiva, Markku kertoo.

Kemikaalittoman puhdistusprosessin tuloksena kirkas vesi

Markun ja hänen perheensä koti on täysin varusteltu omakotitalo pesukoneineen ja suihkuineen. Taloa asuttaa ympärivuotisesti aina vähintään kaksi henkilöä. Kun perheen lapset ja lapsenlapset tulevat kylään, on asukkaita parhaimmillaan 10. Biopuhdistajan on siis kyettävä puhdistamaan tarvittaessa 10 henkilön käytöstä syntyvät jätevedet WC-vesiä lukuun ottamatta. Biopuhdistaja toimii osana ranta-alueelle välttämätöntä kaksoisviemäröintiä.

– Biopuhdistaja hapettaa veden ja bakteerit hoitavat puhdistusprosessin. Vesi on sen jälkeen kirkasta. Biopuhdistaja ei tarvitse lisäaineita tai kemikaaleja, vaan on biopitoinen, Markku sanoo.

– Ensin on esiselkeytyskaivo, josta kaikki aina imeytysputkia myöten on johdettu maakellariin. Puhdistamo on talosta kolmisen metriä ylempänä. Kaikki toimii näin ihan ongelmitta, no problem, Markku naurahtaa.

”Asennus oli simppeli homma”

“Vestellin palvelu pelaa, heidät sai kiinni sähköpostilla tai puhelimella.”

Biopuhdistajan toimitus ja asennus sujuivat Markun mukaan hyvin. Kellarin katto oli valmiiksi avattu, jolloin riitti, että Biopuhdistaja vain laskettiin paikoilleen ja laitettiin putket kiinni. Markku muistelee, että operaatio oli ohi noin kymmenessä minuutissa. Maaperään asennettuna asennus veisi hänen mukaansa noin 30-60 minuuttia.

– Asennus oli simppeli homma. Biopuhdistaja on helppo hankkia, koska kyseessä on valmis paketti, jonka voi vain nostaa paikalleen. Käyttöohjeet ovat yksinkertaiset, eikä laite tarvitse 500 sivun manuaalia, Markku kuvailee.

– Vestellin palvelu pelaa, heidät sai kiinni sähköpostilla tai puhelimella. Muualla saa odottaa tunnin, että jonotusmusiikki lakkaa soimasta, Markku sanoo.

”Tämä on teknisesti hyvä ratkaisu ja lähes ikuinen”

Biopuhdistaja on toiminut asennuksen jälkeen ongelmitta. Vesi on kirkasta, eikä perheen tarvitse enää murehtia jätevesijärjestelmästä, vaikka määräyksiin ja jätevesilakiin tulisikin muutoksia, koska järjestelmä on nyt valmis sekä toimiva.

– Vestellin järjestelmä oli varmin vaihtoehto, joka toimii vielä kymmenenkin vuoden päästä. Tämä on teknisesti hyvä ratkaisu ja lähes ikuinen, Markku summaa.

– Uskallan suositella tätä, koska tiedän, että tämä toimii. Käyttäjän ei tarvitse olla insinööri, koska Biopuhdistajan käyttäminen on niin helppoa, Markku kiteyttää.

Tamperelainen haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmien tuotekehitykseen ja valmistamiseen erikoistunut yritys.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi