Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Kilokaartista kohti säännöllistä ateriarytmiä ja liikkumisen iloa

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Jyväskyläläinen Satu Lodman tekee vuorotyötä, joka asettaa säännölliselle syömiselle omat haasteensa. Epäsäännöllinen ateriarytmi on johtanut ajan saatossa siihen, että kiloja on alkanut kertyä. Säännöllisen ateriarytmin ja liikunnan ilon löytämiseksi Satu lähti syksyllä 2017 mukaan Jyväskylän liikuntapalveluiden Kilokaarti-painonhallintaryhmään.

Satu Lodman tekee vuorotyötä sellaisessa työpaikassa, jossa ei ole erillisiä ruokatunteja tai -taukoja. Hänen on siis syötävä työn ohessa silloin, kun siihen on aikaa. Kun töissä ei ehdi syödä kunnolla, on kotiin tullessa usein kova nälkä.

– Kotona tulee sitten syötyä sellaisia hevosen annoksia. Tällainen epäsäännöllinen ateriarytmi alkaa jo pikkuhiljaa näkyä tuossa vyötäröllä, Satu kertoo.

“Täällä kenenkään ei tarvitse ajatella, ettei kehtaisi mennä kuntosalille, kun ei ole tietyn mittapuun mukainen.”

Uusi suunta elämään

Kilokaartiin Satu tutustui uimahalli AaltoAlvarissa. Käydessään uimassa hän pani merkille kilokaartilaiset, joilla tuntui aina olevan hyvä fiilis. Satu ajatteli, että ryhmän täytyy olla silloin varmasti hyvä ja yhteisöllinen. Kun sopiva aika koitti ja uusi ryhmä aloitti, päätti hän lähteä mukaan toimintaan. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 15 viikon ajan.

– Täällä kenenkään ei tarvitse ajatella, ettei kehtaisi mennä kuntosalille, kun ei ole tietyn mittapuun mukainen. En tullut tänne tiputtamaan 200 grammaa, vaan tiputettavaa on enemmän, Satu sanoo.

– Ei tarvitse hävetä itseään ja sitä, että on hieman ylipainoinen ja ehkä hieman alikuntoinen. Olemme kaikki samalla radalla ja hakemassa elämään uutta suuntaa, hän painottaa.

Tavoitteena tasainen ateriarytmi ja liikkumisen ilo

Kilokaartin avulla Satu pyrkii ennen kaikkea löytämään itselleen säännöllisen ateriarytmin, sekä intoa ja jaksamista terveellisten ruokien tekemiseen, joita voisi ottaa helposti mukaan töihin. Liikunnasta pitävä nainen haluaa löytää myös liikunnan ja liikkumisen ilon takaisin elämäänsä. Satu ja hänen miehensä loivat Sadulle tavoitteen, jonka saavuttamisen jälkeen seuraa palkinto.

– Odotukset ovat niin sanotusti korkealla, kovat ja tavoitteelliset. Tämä antaa sinulle sitä potkua! Itsehän sinun on se viikko oikeasti aina elettävä sen mukaan, että mietit mitä syöt ja mahdollisesti liikut enemmän, Satu kertoo.

– Asetimme mieheni kanssa minulle tavoitteen. Sanoin hänelle, että minulla pitää olla jokin porkkana, minkä takia tiputan kiloja. Porkkanani on se, että kun olen tiputtanut tietyn määrän kiloja, niin saan kuplavolkkarin. Olen aina halunnut sellaisen ja nyt se minulle luvattiin, Satu iloitsee.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut edistää Jyväskylän asukkaiden hyvinvointia tuottamalla liikuntapalveluja.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.