Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Loimaalainen Pemamek Oy valitsi kaukolämmön energia- ja kustannustehokkaana vaihtoehtona

Loimaalainen Pemamek Oy valmistaa hitsaus- ja tuotantoautomaatioratkaisuja raskaan metalliteollisuuden tarpeisiin, kuten meri- ja tuulivoimateollisuudelle. Lähes 200 henkeä työllistävän teknologiayrityksen tuotannosta vientiin menee yli 90 %. Vuonna 2003 Pemamek investoi uuteen tehtaaseen ja siirtyi Loimaan Kaukolämmön asiakkaaksi.

Pemamekillä on noin 20 000 neliötä lämmitettyä tehdastilaa. Yritys valitsi Loimaan Kaukolämmön lämmöntuottajaksi uudelle tehtaalleen ensimmäisen kerran vuonna 2003. Sen jälkeen verkko on tehdaslaajennusten myötä kasvanut useampaan kertaan.

– Selvitimme vaihtoehtoja uuden tehtaan lämmöntuotantoon kustannus- ja energiamuotomielessä. Loimaan Kaukolämpö oli toimiva organisaatio alueellamme ja sen valitsemalla vältimme myös omat lämpölaitosinvestoinnit. Pidimme myös mielekkäänä sitä, että kaukolämpö tuotetaan bioenergialla, kertoo Pemamek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen.

”Kaukolämpö on meille kustannustehokas ratkaisu”

Pemamek on ollut Loimaan Kaukolämmön asiakas 14 vuoden ajan. Tehtaan rakentamisen yhteydessä yrityksessä pohdittiin vaihtoehtoja oman lämpölaitoksen rakentamiselle. Kaukolämpö valikoitui lämpömuodoksi tehokkaampana ja ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona.

– Omassa lämpölaitoksessa olisi myös käytetty biopolttoaineita, mutta suurempana tuottajana kaukolämpö oli meille kustannustehokkaampi ratkaisu, Heikonen kertoo.

“Kustannustehokkuuden lisäksi energia on kotimaista ja uusiutuvaa, joten tehtaamme ei aiheuta päästöjä ympäristölle.”

Yhteistyö aloitettiin hyvissä ajoin ennen tehtaan rakentamista. Alkuvaiheessa yritys käytti Loimaan Kaukolämmön suunnittelupalveluita, kun päätösten jälkeen aloitettiin liittymissuunnittelu ja mitoitukset. Yhteistyö on vuosien mittaan laajentunut.

– Laajennusten yhteydessä olemme tehneet muutoksia liittymissuunnitelmiin, toteutuksiin ja lämmitysjärjestelmään. Nämä kaikki on saatu hyvässä yhteistyössä toimimaan hyvin. Myös aikataulut ovat käyneet hyvin yhteen. Laajennuksia tehtäessä pitää toimia nopeasti, että sen hetkinen toiminta ei häiriinny, Heikonen jatkaa.

Ekologisuus ja paikallisuus ovat Pemamekille tärkeitä

Ekologisuus ja paikallisuus olivat tärkeässä roolissa uuden tehtaan energiamuotoa valitessa. Kaukolämpö on tärkeä osa Pemamekin energiatehokkuutta ja valtaosa Loimaan Kaukolämmön tuottamasta lämmöstä tulee puuperäisestä hakkeesta ja biopolttoaineista.

– Kustannustehokkuuden lisäksi energia on kotimaista ja uusiutuvaa, joten tehtaamme ei aiheuta päästöjä ympäristölle. Ekologisuus ja paikallisuus ovat tärkeä osa myös yritysarvojamme, Heikonen kertoo.

Loimaan Kaukolämpö Oy on vuonna 1979 perustettu luotettava lämmön tuottaja ja jakelija. Lämpö tuotetaan pääosin puuta polttamalla, ja biopolttoaineiden osuus tuotannosta onkin yli 90%.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi