Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Mikko Parviainen: ”Lyreco pitää sen, mitä lupaa”

Osuuskunta Informaatiokirjakauppa on vuonna 1972 perustettu yksityisten kirjakauppiaiden omistama osuuskunta. He myyvät perinteistä kirjakauppatavaraa, eli kirjoja sekä toimistotarvikkeita. Kirjoja lukuun ottamatta kaikki muut myyntiartikkelit toimittaa työpaikka- ja toimistotarvikkeisiin erikoistunut Lyreco.

Informaatiokirjakauppa on tehnyt Lyrecon edeltäjien, Tamoren sekä Officedayn kanssa yhteistyötä vuodesta 2003 lähtien. Lyreco syntyi yrityskauppojen myötä vuonna 2012.

– Ketjussamme oli aiemmin toimintatapa, jossa kauppiaat hajauttivat ostoksia aika paljon, ja jokainen kauppias hallinnoi itse valikoimiaan. 2000-luvun alussa päätimme alkaa keskittää valikoimanhallintaa ja tehdä ostoja yhdestä ja samasta paikasta, Informaatiokirjakaupan toimitusjohtaja Mikko Parviainen toteaa.

– Olemme onnistuneet rakentamaan Lyrecon kanssa mallin, jossa he pystyvät toimittamaan ne tuotteet mitä tarvitsemme. Erittäin laaja valikoima erilaisia tarvikkeita on syy, miksi olemme tehneet yhteistyötä näin pitkään, hän jatkaa.

Perusteellista palvelua

“Meidän tarpeisiimme löytyy kaikki tarvittava, ja jos joskus jotain ei ole löytynyt, on Lyreco laajentanut auliisti omaa valikoimaansa toiveidemme mukaan.”

Lyreco on laajentanut valikoimaansa vuosien saatossa huomattavasti ja erilaisia tuotteita on tänä päivänä tarjolla enemmän, kuin perinteinen kirjakauppa edes tarvitsee.

– Meidän tarpeisiimme löytyy kaikki tarvittava, ja jos joskus jotain ei ole löytynyt, on Lyreco laajentanut auliisti omaa valikoimaansa toiveidemme mukaan. Jos tarvitsee jotain niin erityistä, että Lyrecon kokoinen yritys joutuu sitä etsimään, niin asiakaskin yleensä ymmärtää, että tilaus ei ollut tällä kertaa ihan arkipäiväinen, Parviainen naurahtaa.

– Välillämme vallitsee enemmän kuin pelkkä asiakas-tavarantoimittajasuhde. Käymme säännöllisesti keskusteluja esimerkiksi kirjakauppojen kehityksestä ja saamme heiltä vinkkejä vaikkapa ihmisten ostokäyttäytymiseen liittyen, hän jatkaa.

Yhden tavarantoimittajan malli toimii

“Meillä on pitkät suhteet Lyrecon henkilökunnan kanssa, ja kanssakäyminen on sujunut hienosti.”

Parviainen on ollut Informaatiokirjakaupan ja Lyrecon väliseen yhteistyöhön erittäin tyytyväinen. Osuuskuntamallissa se ei tosin riitä, vaan myös kauppiaiden pitää olla yhteistyön takana.

– Aika ajoin olemme miettineet, onko tämä toimintamalli meille sopiva, ja aina keskustelun sekä tutkimisen jälkeen olemme päätyneet siihen, että yhden tavarantoimittajan malli toimii erittäin hyvin. Meillä on pitkät suhteet Lyrecon henkilökunnan kanssa, ja kanssakäyminen on sujunut hienosti, Parviainen sanoo.

Yhteistyön tärkein hyöty on keskitetty valikoima. Lyrecon ansiosta Informaatiokirjakauppa pystyy takaamaan, että heiltä löytyy ne tuotteet, jotka asiakkaille on luvattu.

– Lisäksi olemme pystyneet luomaan Lyrecon kanssa mallin, jossa pystymme pilkkomaan isompia ostoeria ja toimittamaan tuotteita myymälöihin heille sopivissa erissä. Näin myös vaihto-omaisuus pidetään kurissa, Parviainen kertoo.

– Voin suositella Lyrecoa muille yrityksille ja sanoa, että koko tuo tiettyjä hyötyjä. Joku saattaa pelätä, että tällainen suhteellisen iso kansainvälinen yritys saattaisi yrittää asettaa vaikkapa omistajataholta jonkinlaisia rajoitteita, mutta sellaisesta ei ole ollut pelkoa. Lyreco pitää sen, mitä lupaa, hän sanoo lopuksi.

Lyreco Finland Oy on työpaikka- ja toimistotarvikkeiden toimittaja. Tuotevalikoimaan kuuluu yli 10 000 tuotetta yrityksille ja yhteisöille.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi