Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Tehokasta lämmöntuotantoa uuden NIBE:n poistoilmalämpöpumpun myötä

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Jari Lainpellon ja hänen perheensä Tuusulassa sijaitsevaan omakotitaloon asennettiin Mr. LVI:n toimesta NIBE F750 poistoilmalämpöpumppu sekä SAM 40 tuloilmayksikkö kesällä 2016. Vuonna 2007 valmistuneeseen omakotitaloon oli rakennuksen yhteydessä asennettu NIBE:n poistoilmalämpöpumppu. Lähemmäs 10 vuotta toimineen pumpun kompressori tuli tiensä päähän huhtikuussa 2016, jolloin uuden poistoilmalämpöpumpun asennus tuli ajankohtaiseksi.

Kompressorin rikkoutuessa lähti Jari kartoittamaan vastaavien poistoilmalämpöpumppujen asennuksia tarjoavia yrityksiä. Tarjouksia hän pyysi muutamasta eri paikasta. Työn toteuttajaksi valikoitui Mr. LVI.

– Mr. LVI:n tarjous oli kokonaisuutena paras ja heidän myyjänsä vakuutti minut asiantuntevuudellaan. He olivat myös ainoita, jotka tarjosivat kyseistä NIBE:n F750 poistoilmalämpöpumppumallia, Jari Lainpelto summaa.

Aiemman poistoilmalämpöpumpun toiminta vakuutti

“Aiempi pumppu oli toiminut sen verran hyvin, että päätin pysyä samassa järjestelmässä sekä samassa valmistajassa.”

Suunnitteluvaiheessa käytiin Mr. LVI:n kanssa läpi poistoilmalämpöpumpun lisäksi myös muita mahdollisia lämmitysjärjestelmiä aina maalämmöstä ilma-­vesilämpöpumppuun. Jari oli kuitenkin ollut tyytyväinen aiemman NIBE:n poistoilmalämpöpumpun toimintaan sekä yleisesti poistoilmaan lämmitysjärjestelmänä, eikä halunnut lähteä sitä vaihtamaan.

– Totesin, ettei lämmitysjärjestelmää ole järkeä tällaisessa saneerauskohteessa meidän kohdallamme lähteä vaihtamaan. Aiempi pumppu oli toiminut sen verran hyvin, että päätin pysyä samassa järjestelmässä sekä samassa valmistajassa, Jari kertoo.

– Myös hinta ja laitteiston takaisinmaksuaika vaikuttivat. Jos olisimme valinneet vaikkapa maalämmön, niin olisi tarvittavien alkuinvestointien määrä ollut paljon suurempi ja arvioitu takaisinmaksuaika pidempi, Jari kuvailee.

Kahden päivän työ sujui sovitusti

Mr. LVI:n työhön kuului vanhan laitteiston purku ja uuden pumpun asennus sekä käyttökoulutus. Kaikkineen toteutus vei kaksi päivää. Työn valmistuttua tehtiin lattialämmityksen ilmaus sekä ilmastointilaitteen asetuksien säätö.

– Kun uusi laitteisto oli saatu paikoilleen, niin siitä parin päivän päästä järjestimme käyttökoulutuksen. Pumppu oli helppo asentaa vanhan tilalle ja asennus sujui muutenkin mutkattomasti, kertoo Mr. LVI:n asiantuntija Marko Rantanen.

Asennus sujui myös Jarin mukaan hyvin sekä sovitusti luvatussa aikataulussa. Asennus ei vaikuttanut perheen arkeen muuten kuin siten, että yksi ilta oltiin ilman lämmintä vettä. Mr. LVI:n toimintaa Jari kuvailee ammattimaiseksi.

– Se tehtiin, mitä luvattiin. Mr. LVI:n toiminnasta näki, että heillä oli oikeasti mielenkiintoa tämän työn tekemiseen. Käyttökoulutus oli myös hyvä, Jari kuvailee.

Invertteriohjattu kompressori tuo lisää tehoa sekä säästöjä

“Perheessä on kuusi henkeä ja se on jo aika paljon itsessään. Lämpimän veden tuoton tehokkuus oli yksi valintaan vaikuttaneista kriteereistä.”

Jari oli todennut aiemman pumpun tehoiltaan hieman vajaaksi kattamaan ison, noin 200 neliön omakotitalon sekä kuusihenkisen perheen tarpeet. Lämmintä vettä ei aina riittänyt tarpeeksi. Tämä oli yksi niistä seikoista, joihin Jari kaipasi muutosta.

– Tehoja lähdettiin hakemaan. Perheessä on kuusi henkeä ja se on jo aika paljon itsessään. Lämpimän veden tuoton tehokkuus oli yksi valintaan vaikuttaneista kriteereistä. Vanhan pumpun kanssa lämmintä vettä ei aina riittänyt. Tässä mallissa lämpimän veden tuotto on selkeästi parempi, Jari kuvailee.

Uudessa NIBE F750 poistoilmalämpöpumpussa kompressorin teho on suurempi. Kompressori on myös invertteriohjattu, jolloin sillä saadaan suurempi vuosihyöty, koska se mukautuu tehon tarpeeseen automaattisesti. Mr.LVI:n Marko laski asennuksen yhteydessä arviota siitä, millaisista säästöistä uuden pumpun myötä on kyse.

– Poistoilmalämpöpumppu ottaa poistettavasta ilmasta lämpöä talteen. Kompressorilla se painetaan sitten korkeampaan lämpötilaan ja tällä tavalla saadaan siirrettyä veden lämmitykseen, lattialämmitykseen ja tuloilmaan. Invertterilämpöpumpun hyöty on laitteen kyky mukautua automaattisesti tehon tarpeeseen ja sitä kautta se pystyy antamaan paremman hyödyn lämmitykseen, Marko kertoo laitteen toimintaperiaatteista.

– Jos olisimme asentaneet vastaavan laitteen, mikä Jarilla aiemmin oli, vuosisäästöt olisivat olleet noin 6 500­ – 9 000 kWh luokkaa, kun taas tästä F750 pumpusta puhuttaessa vuosisäästöt ovat huomattavasti paremmat, noin 12 000 kWh luokkaa, Mr.LVI:n Marko summaa.

NIBE SAM 40 on puolestaan tuloilman lämmitysmoduuli, joka vastaa ilmanvaihdon tuloilman esilämmityksestä sekä sisäänpuhalluksesta. SAM 40 ja NIBE F750 yhteistyön tulos siis on energiatehokas tulo­- ja poistoilmanvaihto.

Hiljainen ja huomaamaton laitteisto

Jarin mukaan on laitteisto toiminut tähän saakka erittäin hyvin. Käytössä se on edeltäjäänsä hiljaisempi ja huomaamattomampi. Jari kehottaakin myös muita lämmitysjärjestelmänsä uusimista harkitsevia miettimään poistoilmalämpöpumppua yhtenä vaihtoehtona.

– Kyllä tätä kannattaa vakavasti harkita! Olen ollut tyytyväinen, Jari sanoo.

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.