Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Oumanin järjestelmien avulla taataan viihtyisä ja turvallinen asuminen

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Kouvolan Asunnot on Kouvolan kaupungin omistama kiinteistöyhtiö, joka tarjoa asukkailleen kohtuuhintaisia ja viihtyisiä asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin. Yhdessä Oumanin kanssa on tiettyihin kiinteistöihin lähdetty luomaan nykyaikaisia ratkaisuja energian säästämiseksi sekä asumismukavuuden parantamiseksi.

Kouvolan Asuntojen kiinteistökanta koostuu yhteensä 175 kiinteistöstä. Asuntoja löytyy niin kerros-, luhti- kuin rivitaloista. Asuinkiinteistöjen lisäksi Kouvolan Asunnoilla on myös kymmenkunta palvelutaloa. Monessa kiinteistöyhtiön kohteessa oli käytössä Oumanin yksikkösäätimiä jo ennen keväällä 2018 Oumanin kanssa aloitettua laitekannan modernisointia. Ensimmäiseksi kohteeksi, jossa laitekantaa lähdettiin modernisoimaan ja energiankulutusta optimoimaan, valikoitui eräs yhtiön palvelutaloista.

– Ongelmanamme oli kohteen vanhentunut automaatio. Samanaikaisesti tuli tarpeita ilmanvaihdon modernisointiin. Ouman tarjosi sopivaa ratkaisua ilmanvaihdon osalta. Samalla kaikki saatiin liitettyä myös Oumanin uuteen automaatiojärjestelmään, muistelee Kouvolan Asuntojen tekninen isännöitsijä Sami Tanska.

– Tämä oli sellainen yksittäinen projekti, joka saatiin maaliin hyvin kokemuksin. Siitä asiat lähtivät sitten etenemään muihinkin sellaisiin kohteisiin, joissa meillä oli jo ennestään Oumanin yksikkösäätimiä, Tanska jatkaa.

Oikein tehdyllä automaatiolla useita hyötyjä

Oumanin asiakkuuspäällikkö Heikki Kaksonen hyppäsi mukaan projektiin siinä vaiheessa, kun palvelutalolle tehtävät asennukset olivat juuri alkamassa. Palvelutaloon tehtiin lopulta oikeastaan kaikki, mitä Oumanin palveluvalikoimasta löytyy aina langattomasta verkosta poistoilman modernisaatioon. Olennaisena osana kokonaisuutta oli Ouman Flexiot-automaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa rakennusautomaation tehokkaan seurannan ja hallinnoinnin. Järjestelmään kuuluu myös Ounet-nettivalvomo, joka mahdollistaa etähallinnan.

– Halusimme mukaan myös huoneistokohtaisen anturoinnin. Sen avulla saamme asumisolosuhteista dataa, jota hyödynnetään varsinaisessa lämmityksen säädössä, Tanska sanoo.

– Oikein tehty rakennusautomaatio toimii niin, että sen avulla lisätään asukasviihtyvyyttä ja saadaan myös aikaan säästöjä. Silloin kulutus ja mukavuus eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja. Tähän me pyrimme, Kaksonen painottaa.

Hallittavuus vapauttaa huollon resursseja

“Energian säästöä ja investoinnin takaisinmaksuaikaa ajatellen voidaan sanoa, että jo ensimmäisen vuoden säästöt ovat useampia tuhansia.”

Tällä hetkellä Kouvolan Asunnoilla on yhteensä 25 Oumanin Ounet-järjestelmän lisenssiä. Uusien järjestelmien ja työkalujen ansiosta kaikki on helposti seurattavissa. Kun kaikki on seurattavissa, on oikeiden päätöksien tekeminen helppoa. Pelkän tuntuman sijaan päätöksissä voidaan nojata selkeisiin lukuihin ja faktoihin. Myös pitkäaikaisempia trendejä on kätevä seurata.

– Hallittavuus on tässä koko järjestelmässä se nykypäivän juttu. Kun pystymme itse kontrolloimaan ja hallinnoimaan järjestelmää, vapauttaa se huollolta aika paljon resursseja muihin tehtäviin. Kun saamme olosuhdetietoja myös suoraan huoneistoista, pystymme sitä kautta takaamaan sen, että asukkailla on viihtyisät ja turvalliset asuinolosuhteet, Tanska toteaa.

– Energian säästöä ja investoinnin takaisinmaksuaikaa ajatellen voidaan sanoa, että jo ensimmäisen vuoden säästöt ovat useampia tuhansia. Noin 30 asunnon kiinteistössä hankinnan kustannus on noin 5000 euroa. Takaisinmaksuaika voi täten olla jopa vain kaksi vuotta, Kaksonen summaa.

Kommunikaatio toimii molempiin suuntiin

Tanska on ollut hyvin tyytyväinen Oumanin kanssa tehtävään yhteistyöhön. Erityisen paljon hän arvostaa niitä kokonaisvaltaisia kartoituksia, joita Ouman on kiinteistöihin tehnyt ennen uusien järjestelmien asennusta. Ne antavat hyödyllistä tietoa rakennustekniikan tilasta sekä auttavat elinkaarihallinnassa.

– Kouvolan Asunnot on vaativa asiakas. He tietävät tarkasti, mitä haluavat, mutta ovat siinä mielessä reiluja ja hyviä asiakkaita, että heidän kanssaan pystymme keskustelemaan asioista avoimesti. En ole liikkeellä perinteisellä myyntimies-sabluunalla, vaan ennemminkin konsulttina, Kaksonen kuvailee.

– Meiltä ei löydy sellaista asiantuntemusta ja tietämystä kuin heiltä. Uskomme, mitä he sanovat. Samalla he myös kunnioittavat näkemyksiämme ja ovat alusta alkaen pyrkineet rakentamaan paketin meidän kohteisiimme sopivaksi. Rönsyilemään ei ole lähdetty, vaan asioita on esitetty ja ehdotettu, jonka jälkeen me olemme saaneet rauhassa pureskella ne läpi. Siltä pohjalta kokonaisuus on rakennettu aika pitkälle, Tanska kiittelee.

Ouman on kiinteistöjen automaatioon ja energiatehokkuuteen erikoistunut suomalainen konserni, joka kasvaa Itämeren alueella.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi