Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Maalämmön suurin hyöty on taloudellinen säästö

Tamperelainen kahden kerrostalon asunto-osakeyhtiö Kuusamakuja päätti vaihtaa rakennustensa lämmitysmuodon kaukolämmöstä maalämpöön. Syynä vaihdokseen olivat remontin myötä saavutettavat kustannussäästöt. Projektin toteuttajaksi valittiin NIBE:n laitteita toimittava Suomen Ekolämpö Oy.

Kuusamakujan vuonna 1968 rakennetuista taloista on pidetty yhtiön ja asukkaiden toimesta hyvää huolta. 2000-luvun aikana toteutettujen putki- ja julkisivuremontin jälkeen seuraava etappi oli lämmitysjärjestelmän uusiminen. Taloyhtiön isännöitsijä ja pitkäaikainen asukas Seppo Santanen vakuuttui maalämmöstä lämmitysmuotona asiaan perehtyneen ystävänsä suosituksesta. Lisätietoja kustannuksista haettiin vielä rakennusmessuilta.

– Esitin hallitukselle maalämpöä lämmitysvaihtoehdoksi. Yhtiökokous päätti, että maalämpöön siirrytään, mikäli vastikemaksut eivät nouse. Tulimme siihen tulokseen, että maalämpö on aiempaa lämmitystä, kaukolämpöä, kannattavampi, Seppo muistelee.

“Vaikka projekti oli iso, työ meni erittäin hyvin ja pysyi aikataulussa.”

”Heillä oli käsitys siitä, miten projekti meidän taloyhtiössämme onnistuisi”

Tarjouskilpailuun mukaan valittiin aluksi seitsemän toimijaa, joista hallitus valitsi neljä jatkoneuvotteluihin. Finaali käytiin kahden yrityksen välillä, jotka tarjosivat maalämpöä identtisillä laitteilla. Näistä toinen oli Suomen Ekolämpö.

– Heidän tarjous oli kilpailukykyinen, ja heillä oli käsitys siitä, miten projekti taloyhtiössämme onnistuisi. Hinnallakin oli totta kai merkitys, mutta se ei ratkaissut asiaa, Seppo toteaa.

Suomen Ekolämmön kokonaispalvelu takasi taloyhtiön huolettomuuden

Santanen nostaa erityisenä asiana esiin Suomen Ekolämmön kokonaisvastuun projektin läpiviennistä. Taloyhtiön näkökulmasta 15 porakaivoa, kolme NIBE:n maalämpöpumppua ja viisi vesivaraajaa käsittävä työ sujui kuudessa viikossa ilman suurempia ponnisteluja.

– Asiointi Suomen Ekolämmön kanssa sujui erittäin hyvin. He hakivat myös rakennusluvat kaupungilta, ja me allekirjoitimme vain paperit. Se helpotti huomattavasti taloyhtiön toimintaa, Seppo kiittelee.

– Myös laitteet ovat toimineet hyvin. Vaikka projekti oli iso, työ meni erittäin hyvin ja pysyi aikataulussa.

Toteutuneet kustannussäästöt ovat olleet huomattavat

Suurimmaksi hyödyksi taloyhtiö katsoo kustannussäästöt, joita projektilla lähdettiin hakemaan. Laskelmien mukaan investointi maksaa itsensä takaisin noin 11 vuoden aikana ja säästää välittömästi asukkaiden rahaa.

– Säästö on huomattava. Lainanlyhennysten, korkojen ja käyttökustannusten jälkeen rahaa jää vielä käyttöönkin. Rahoitimme esimerkiksi puolet piha-asfaltin korjaustöihin kuluvista rahoista suoraan maalämmön ansiosta tulleilla säästöillä.

– Erittäin positiiviset fiilikset. Yhteistyö Suomen Ekolämmön kanssa sujui niin hyvin, että päätimme lisätä heidän kanssaan myös poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmän tähän verkostoon, Seppo kiteyttää lopuksi.

Suomen Ekolämpö on Pirkanmaan talousalueella toimiva maalämpöjärjestelmiin erikoistunut yritys. Yrityksen asiakkaita ovat niin yksityiset omakotiasujat kuin suuret kerrostalo- ja rivitaloyhtiöt.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.