Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Vaikuttavaa työtä tulevaisuuden energiaratkaisujen kehittämiseksi

Tampereen Sähkölaitos on energiakonserni, joka tuottaa kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä kehittää tulevaisuuden energiaratkaisuja. Juko Vähätiitto työskentelee Tampereen Sähkölaitoksella data-analyytikkona. Työssään hän pääsee aidosti vaikuttamaan esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyviin asioihin ja viemään niitä eteenpäin yhdessä erilaisten ammattilaisten kanssa.

Juko aloitti Tampereen Sähkölaitoksella työskentelyn vuonna 2014. Ensin hän työskenteli määräaikaisena energiavalvomossa. Sen jälkeen hän teki Tampereen Sähkölaitokselle diplomityönsä tuotannon optimointiin liittyen, ja työn valmistuttua palasi töihin energiavalvomoon. Vuonna 2017 hän aloitti nykyisen työnsä data-analyytikkona.

– Työtehtäviini kuuluu tavallaan kaksi kokonaisuutta, joista toinen on tuotannon analyysi sekä optimointi ja toinen asiakasanalyysi, Juko sanoo.

Monipuolisia työtehtäviä datan parissa

Tuotannon analyysissä ja optimoinnissa on tavoitteena se, että kaikki Tampereen Sähkölaitoksen tuottama kaukolämpö ja sähkö tuotettaisiin joka hetki mahdollisimman optimaalisesti. Koska hinnat, ulkolämpötilat ja tuotantolaitosten käytettävyydet muuttuvat koko ajan, muuttuu myös optimaalinen tuotantotapa jatkuvasti.

– Työnkuvaani kuuluvat tähän liittyvät kehitystehtävät – miten me voimme jatkossa tuottaa energiaa entistä optimaalisemmin, Juko toteaa.

Asiakasanalyysissa on puolestaan kyse vähän erilaisesta ongelmasta. Dataa on paljon enemmän, mutta siitä suurin osa ei välttämättä ole merkityksellistä. Osa on kuitenkin hyvin merkityksellistä. Tämän perusteella pyritään kehittämään asiakkaille tarjottavia palveluita. Juko on ollut mukana tuotteistamassa esimerkiksi Älykäs kaukolämpö -palvelua.

– Olemme luoneet uutta palvelua siihen, miten asiakkaamme voisivat joustaa omassa energiankulutuksessaan niin, että he saisivat aikaan säästöjä. Toisaalta samalla pyritään myös vähentämään hiilidioksidipäästöjä huippukuormalaitosten käyttöä vähentämällä. Olen analysoinut tähän tarvittavia lukuja, Juko kertoo.

”Täällä ollaan oikeasti löytämässä ratkaisuja ilmastonmuutokseen”

“Täällä pääsee aidosti viemään asioita eteenpäin monen erilaisen ammattilaisen kanssa.”

Juko on viihtynyt Tampereen Sähkölaitoksella hyvin. Vuodet ovat osoittaneet vääräksi oletuksen siitä, että yhtiö toimisi millään tavalla “laitosmaisesti.”

– Täällä ollaan oikeasti löytämässä ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Tuntuu siltä, että tekemisellä pystyy todella vaikuttamaan asioihin. Täällä pääsee aidosti viemään asioita eteenpäin monen erilaisen ammattilaisen kanssa, Juko kiteyttää.

Tampereen Sähkölaitos on moderni energiakonserni, joka tuottaa kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä kehittää aktiivisesti tulevaisuuden energiaratkaisuja.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi