Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Opettajilla on aikaa lapsille

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Katja Tiitisen esikoinen käy Vantaan seudun steinerkoulun kolmatta luokkaa ja nuorempi lapsi ensimmäistä. Katja arvostaa steinerkoulussa sitä, että lapset kohdataan siellä yksilöinä. Lisäksi Vantaan seudun steinerkoulun miljöö on suojaisa ja levollinen.

Katjan mielestä steinerkoulu sopii kaikenlaisille lapsille, ja koulun opettajilla on aikaa tutustua jokaiseen lapseen kunnolla. Katja pitää tärkeänä myös sitä, että steinerpedagogiikassa korostuu luovan ajattelun ja sosiaalisten taitojen opettaminen.

– Tutustuimme steinerpedagogiikkaan etsiessämme päiväkotia esikoisellemme. Laitoimme hänet steinerpäiväkotiin, missä vallitsi lämmin ja levollinen ilmapiiri. Siitä syntyi ajatus, että steinerkoulu voisi olla sopiva vaihtoehto meidän perheellemme, Katja kertoo.

Yhteydenpito koulun ja kotien välillä toimii

– Steinerkoulussa siirrytään muita kouluja hieman hitaammin lapsen mielikuvitusmaailmasta tällaiseen älylliseen tiedon maailmaan. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että monia asioita opetetaan steinerkoulussa tarinoiden avulla, Katja luonnehtii.

“Tässä miljöössä on lapsen hyvä oppia ja leikkiä.”

Vantaan seudun steinerkoulussa panostetaan myös lasten ryhmätyötaitojen kehittymiseen. Koulussa opetetaan esimerkiksi kuuntelemisen taitoja. Katja pitää myös kodin ja koulun välistä vuorovaikutusta erittäin toimivana.

– Etenkin alaluokkalaisten vanhemmille järjestetään usein vanhempainiltoja. Opettajat haluavat ymmärtää jokaista lasta yksilönä. Tämä näkyy konkreettisesti esimerkiksi siinä, että ensimmäisellä luokalla opettajat tekevät jokaiseen perheeseen kotikäynnin oppiakseen enemmän lapsesta, Katja mainitsee.

Luonnonläheisessä miljöössä on hyvä kasvaa

Luonto pyritään huomioimaan Vantaan seudun steinerkoulun opetuksessa. Oppilaat esimerkiksi pääsevät keväisin kylvämään viljaa, jonka sadosta leivotaan syksyisin leipää.

– Koulussa on hienoa sen suojaisa ja harmoninen pihapiiri ja rinnepuutarha. Tässä miljöössä on lapsen hyvä oppia ja leikkiä, Katja hymyilee.

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi