Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Maalaiskoulu suurten kaupunkien keskellä

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Hyvä kokemus steinerpäiväkodista sai Mouhun perheen laittamaan lapsensa Vantaan seudun steinerkouluun kodin ikkunasta näkyneen lähikoulun sijaan. Perheen isä Tommi Mouhu ei ole katunut päätöstä päivääkään, vaikka aluksi etenkin lasten kuljettaminen toiselle paikkakunnalle arvelutti.

Perheen pojista vanhempi käy Vantaan seudun steinerkoulun kahdeksatta ja nuorempi ensimmäistä luokkaa. Tommin mukaan molemmat lapset viihtyvät hyvin koulussa.

– Vanhemman pojan siirtyessä yläkouluun oli luonnollista jatkaa Vantaan seudun steinerkoulussa. Täällä luokilla on sama opettaja ensimmäiset kahdeksan vuotta. Siirtymä alakoulusta oli sen vuoksi helppo, kun ei tarvinnut jännittää uusia asioita, Tommi sanoo.

Koulussa huomioidaan jokaisen oma tapa oppia

– Steinerkoulun opetuksessa käytetään kokemukseni mukaan enemmän aisteja kuin niin sanotuissa tavallisissa peruskouluissa. Esimerkiksi matematiikkaa voidaan harjoitella ottamalla askelia ja laskemalla niitä, Tommi kuvailee.

“Steinerkoulu eronnee muista kouluista myös tiiviimmällä yhteisöllisyydellä.”

Tommi uskoo, että poikien koulutietä on sujuvoittanut myös se, ettei steinerkoulussa käytetä ensimmäisillä luokilla lainkaan pulpetteja. Oppilaita rohkaistaan tekemään ja oppimaan itselle parhaiten sopivilla tavoilla eikä heitä pyritä pakottamaan tiettyihin muotteihin.

– Yksi näkyvä piirre siitä, kuinka täällä rohkaistaan toteuttamaan itseä, on vihkotyöskentely. Steinerkoulussa ei käytetä ensimmäisillä luokilla lainkaan oppikirjoja, vaan lapset piirtävät ja kirjoittavat itse vihkoihinsa opeteltavista aiheista. Oppikirjat tulevat mukaan vasta myöhemmin, Tommi kertoo.

Tiimityötaidot painottuvat

Tommin mukaan steinerkoulussa opetetaan myös kriittistä ajattelua. Lisäksi tietoa kannustetaan etsimään omatoimisesti.

– Steinerkoulu eronnee muista kouluista myös tiiviimmällä yhteisöllisyydellä. Sen kautta oppilailla on ehkä koulusta lähtiessä hieman muita paremmat valmiudet toimia ryhmässä. Uskon, että tiimityötaitojen merkitys jatkaa kasvamistaan myös tulevaisuuden työelämässä, Tommi pohtii.

Vantaan seudun steinerkoulu on peruskoulu- ja lukio-opetusta tarjoava koulu.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.