Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

”Tämä varmuus kokonaisuudessa on juuri sitä, mitä yhteistyökumppanilta haluamme”

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa on osa Pohjola Rakennus-konsernia, joka on aluesuunnittelun ja kiinteistökehittämisen asiantuntija. Alkuvuodesta 2017 he tekivät arkkitehtikilpailun voittaneen kohteen Helsingin Jätkäsaareen. Kilpailun voittaneessa kohteessa esteettisyydellä oli merkittävä painoarvo, mikä osaltaan johti haastaviin rakennusteknisiin ratkaisuihin tuotannon näkökulmasta. Projektiin valittiin avuksi lasi- ja alumiinirakentamiseen erikoistunut Alutec erinomaisin tuloksin.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa lähti etsimään Alutecin kanssa ratkaisuihin tuotantolähtöisyyttä, kuitenkaan rikkomatta rakennuksen henkeä.

– Tarvitsimme Alutecin osaamista, jotta pystyimme tuomaan halutut arkkitehtoniset ratkaisut käytännönläheisemmiksi ja tuotettavammiksi, Pohjola Rakennus Oy Uusimaan tuotantopäällikkö Sami Saarinen kertoo.

Tyyppihyväksytyt tuotteet

“Tarvitsimme luotettavan kumppanin, joka osaisi suunnitella vedenpitävän lasikaton.”

Kohteessa erityisen haastavana osa-alueena oli atriumin lasinen katto, joka on vaikeasti toteutettava kokonaisuus erityisesti Suomen vaihtuvissa vuodenajoissa.

– Tarvitsimme luotettavan kumppanin, joka osaisi suunnitella vedenpitävän lasikaton. Pyysimme mukaan Alutecin, ja he pystyivät toimittamaan suunnitelman, jonka perusteella oli uskottavissa, että ratkaisu toimii, Saarinen muistelee.

Yhteistyökumppania kartoittaessa oli ehdottoman tärkeää, että asennettavat tuotteet tulisivat olemaan tarvittavilta osin tyyppihyväksyttyjä. Olemassa olevat suunnitelmat tuli myös muokata sellaisiksi, että kohteessa käytetään tyyppihyväksyttyjä tuotteita.

– Alutecilta löytyi tähän osaaminen. Voimme luottaa siihen, että osat ovat tyyppihyväksyttyjä, sillä Alutecilla on tuoteperhe, joka sisältää vain tyyppihyväksyttyjä tuotteita. Tarvittaessa he osaavat myös hakea rakennuspaikkakohtaisen hyväksynnän.

Suositukset myös muille

“Heidän suunnittelutaitonsa on erittäin hyvää, mistä päästään siihen, että budjetit pitävät.”

Saarinen kertoo yhteistyössä parasta olleen se, miten Alutec kantoi vastuunsa loppuun saakka. Tuotteet olivat juuri luvatun kaltaisia, ja se vastaa silloin sitä, mitä Pohjola Rakennuksilla yhteistyökumppaneilta odotetaan.

– Parhaan lopputuloksen Alutecin kanssa toimimisesta saa siten, että ottaa heidät tarpeeksi alussa mukaan. Heidän suunnittelutaitonsa on erittäin hyvää, mistä päästään siihen, että budjetit pitävät. Myös asennustoiminta oli ensiluokkaista ja luotettavaa. Tämä varmuus kokonaisuudessa on juuri sitä, mitä yhteistyökumppanilta haluamme, Saarinen kehuu.

– Esimerkiksi Jätkäsaaren kohteen lasikaton suhteen joku muu olisi jo heittänyt pyyhkeen kehään, mutta ei Alutec. Veimme yhdessä projektin maaliin, ja lopputulos on hyvä. Jos lähtökohtaiset suunnitelmat eivät ole teknisesti ihan valmiita, mutta niillä pitää jatkaa eteenpäin, ehdottomasti Alutec silloin mukaan, hän sanoo lopuksi.

Alutec tarjoaa suomalaista alumiini- ja lasirakentamista ympäri Suomen. He toimittavat mm. parveketuotteita, terassilasieja, alumiiniovia ja -ikkunoita.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi