Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Jari Hyyppä: ”Koko talossa on mielestäni todella hyvä henki”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Jari Hyyppä on työskennellyt Hoivakoti Majakassa lähihoitajana jo noin viiden vuoden ajan. Hän on tehnyt töitä hoivakodin kolmesta tämänhetkisestä yksiköstä kahdessa. Jari kokee, että koko talossa on todella hyvä yhteishenki. Kaikki työntekijät ovat kavereita keskenään ja kaveria ollaan aina valmiina auttamaan.

Jari aloitti työskentelyn aikoinaan äitiysloman sijaisena Hoivakoti Majakan silloisessa Kirkonmäen yksikössä, jonka toiminta sittemmin lopetettiin. Asukkaat ja henkilökunta siirtyivät uuteen Hakalahden Majakkaan, jossa Jarikin työskenteli jonkin aikaa. Tällä hetkellä Jari työskentelee Ventuksen Majakassa, jonne hän vaihtoi omasta toiveestaan.

– Halusin itse vaihtaa ja se sopi, Jari muistelee.

Empatiaa ja sosiaalisia taitoja tarvitaan

“Työssä tarvitsee monenlaisia taitoja. Parasta on, jos on sosiaalinen.”

Hoivakoti Majakan asukkaita ovat pääasiassa sellaiset vanhukset, jotka eivät pärjää yksin. Sen lisäksi asukkaisiin kuuluu nuorempiakin henkilöitä, joilla on ollut esimerkiksi mielenterveys- tai päihdeongelmia. Kouluttautuessaan lähihoitajaksi Jari erikoistui juuri mielenterveys- ja päihdepuolelle.

– Perushoito näyttelee työssäni suurinta osaa. Siihen kuuluu päivittäisiä asioita, kuten pesuja, ruokailuja ja niissä avustamista, Jari summaa.

– Työssä tarvitsee monenlaisia taitoja. Parasta on, jos on sosiaalinen. Sen lisäksi on löydyttävä myös empatiaa, jotta osaa asettua asukkaan asemaan ja kuvitella, miltä hänestä tuntuu, Jari painottaa.

Saumatonta ja joustavaa yhteistyötä

Lähihoitajan lähiesimiehenä toimii sairaanhoitaja. Yhteistyö esimiesten kanssa on Jarin mielestä ollut yleisesti saumatonta ja sujuvaa. Työkavereilta ja esimiehiltä löytyy hänen mielestään myös joustavuutta esimerkiksi työvuorolistojen suhteen. Työvuoroihin liittyviä toiveita kuunnellaan ja otetaan huomioon työvuorolistoja suunnitellessa.

– Jos jollakin on vaikkapa jokin harrastus, mikä vaatii sen, että olisi tiettynä päivänä tietyssä vuorossa, niin se huomioidaan. Työntekijät voivat vaihtaa vuoroja myös keskenään sulavasti, Jari kertoo.

Hyvä työilmapiiri parantaa viihtyvyyttä

“Ei tarvitse katsoa työvuorolistasta, että kenen kanssa minä nyt joudun menemään töihin, vaan kaikkien kanssa on hyvä tehdä töitä.”

Jari kokee, että Hoivakoti Majakan työntekijät viihtyvät työssään hyvin. Jarilla itsellään on kokemusta useammassa yksikössä työskentelystä. Koko talossa on hänen mielestään hyvä yhteishenki.

– Kaikissa yksiköissä, joissa olen työskennellyt ja yleisesti koko talossa on mielestäni todella hyvä henki. Kaikki ovat kavereita keskenään ja kaveria autetaan sekä jeesataan. Myös murheet ja huolet kuunnellaan sekä tsempataan, Jari kuvailee.

– Koen, että työntekijät viihtyvät täällä. Aika paljon tekee hyvä työilmapiiri. Ei tarvitse katsoa työvuorolistasta, että kenen kanssa minä nyt joudun menemään töihin, vaan kaikkien kanssa on hyvä tehdä töitä. Se on ykkösjuttu, Jari kiteyttää.

Hoivakoti Majakka on vanhusten hoivapalveluja tarjoava perheyritys. Hoivakoti Majakalla on Kokkolassa 3 vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikköä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi