Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Teija Honga: ”Täällä saa toteuttaa itseään ja omaa visiotaan hoitotyöstä”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Hoivakoti Majakka on perheyritys, joka on perustettu vuonna 1993. Hoivakodilla on kolme yksikköä – Hakalahden Majakka, Ventuksen Majakka sekä Kuusimäen Majakka. Sairaanhoitaja Teija Honga toimii Hakalahden yksikön hoitotyönjohtajana. Työssään Teija kokee saavansa toteuttaa itseään sekä omaa visiotaan hoitotyöstä yrityksen omistajien tuella.

Hoivakoti Majakan asukkaat ovat pääasiassa sellaisia vanhuksia, jotka eivät enää pärjää kotona. Useilla heistä on myös jokin muistisairaus. Hoitotyönjohtajana Teija toimii esimiehenä, tekee henkilökunnalle työvuorot, avustaa työn organisoinnissa, vastaa sairaanhoidollisesta puolesta ja lääkityksistä sekä tekee kaikki tarvittavat hoitotyöhön kuuluvat paperityöt. Hän on työskennellyt yrityksessä pitkään.

– Kun olin sairaanhoitajaopiskelija, tulin ensimmäiseen työharjoitteluuni silloiseen Koulutien yksikköön. Hoivakodin toiminta oli tuolloin vasta aivan alussa. Tykkäsin harjoittelustani ja sanoin Kellokosken pariskunnalle, että taidan tulla teille joskus töihin. Vuodet vierivät ja sitten hain tänne. Tulin jäädäkseni, Teija hymyilee.

Itsensä toteuttaminen ja uuden luominen on tehty mahdolliseksi

“täällä on ollut ihan alusta lähtien käsittämättömän hyvä yhteishenki”

Ennen hoivakodissa aloittamistaan ehti Teija työskennellä myös muissa paikoissa. Niihin verrattuna Hoivakoti Majakassa yhteishengellä ja tiimipelaamisella pääsee hänen mukaansa todella pitkälle. Tämä on yksi niistä syistä, miksi Teija on halunnut jäädä hoivakotiin töihin.

– Olen jäänyt töihin Majakkaan sen takia, että täällä on ollut ihan alusta lähtien käsittämättömän hyvä yhteishenki. Yrityksen omistajat ovat hyviä tyyppejä. Täällä saa toteuttaa itseään ja omaa visiotaan hoitotyöstä. Tuntee myös koko ajan, että omistajien tuki on olemassa. Se on iso asia, Teija kertoo.

– Nautin tässä työssä eniten siitä, että Majakka on kehittynyt vuosien aikana ihan älyttömästi. Mikään päivä ei ole samanlainen kuin edellinen. Saa suunnitella ja luoda uutta. Meidän asukkaamme ovat aivan ihania ja kulkevat mukana koko ajan. Vaikka tällä hetkellä olenkin toimistotyöntekijänä, niin kyllä minä tuolla asukkaiden vierellä aina viihdyn, Teija hymyilee.

– Majakka tarjoaa työntekijöille myös erilaisia etuja. Firma maksaa esimerkiksi osan meidän kuntosalikorteistamme. Välillä pääsemme myös hierontaan, Teija lisää.

Hyvä ja turvallinen työpaikka kaipaa hyviä tyyppejä

“Temput ja työtehtävät pystyy oppimaan, mutta halu tehdä työtä pitää olla itsellä.”

Tiimityöskentelytaitojen lisäksi Hoivakoti Majakassa työskentelyssä tarvitaan Teijan mielestä taitoa kohdata toinen ihminen. Kaikista merkittävintä on kuitenkin se, että pitää vanhuksista ja haluaa tehdä vanhustyötä.

– Haluamme meille töihin ennen kaikkea hyviä tyyppejä. Temput ja työtehtävät pystyy oppimaan, mutta halu tehdä työtä pitää olla itsellä. Toivomme rentoa asennetta ja sitä, että työntekijä on oikeasti valmis tekemään töitä vanhuksen hyvinvoinnin eteen, Teija sanoo.

– Työilmapiiri on täällä ihan huippu. Sen huomaa tuossa kansliassa aamulla, kun töitä aloitellaan. Tiedämme ketkä eivät ole aamuihmisiä, mutta silti jokainen tulee töihin nauraen ja hymyssä suin, Teija kiteyttää.

– Majakka on hyvä ja turvallinen työpaikka. Täällä ei tarvitse jännittää tai esittää olevansa mitään muuta kuin oma itsensä!

Hoivakoti Majakka on vanhusten hoivapalveluja tarjoava perheyritys. Hoivakoti Majakalla on Kokkolassa 3 vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikköä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi