Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Kaisu Manninen: ”Parasta työssäni on aina ollut ikäihmisten hymy”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Hoivakoti Majakassa työskentelevä Kaisu Manninen toimii tällä hetkellä lähihoitajana sekä kahtena päivänä viikossa myös virikeohjaajana. Virikeohjaajana hän kiertää kaikissa hoivakodin kolmessa yksikössä. Kaisun mielestä parasta hänen työssään on ikäihmisen hymy.

Kaisu aloitti Hoivakoti Majakassa työskentelyn noin reilu vuosi sitten. Vanhustyössä hän on toiminut pitkään, yhteensä yli 20 vuotta. Nyt Kaisun työnkuvaan kuuluu Hakalahden Majakassa normaali lähihoitajan kolmivuorotyö, joka koostuu pitkälti perushoitotyöstä. Sen lisäksi hän työskentelee kahtena päivänä viikossa myös virikeohjaajana.

– Virikeohjaajan työtä teen kaikissa kolmessa yksikössä. Vastaan viriketoiminnasta siten, että hankin välineet ja pidän huolta, että kaikkea tarvittavaa löytyy. Teen yhdessä työssä olevien lähihoitajien kanssa kaikennäköistä viriketoimintaa siten, että jokaisessa yksikössä viriketoiminta on lähes päivittäistä, Kaisu kertoo.

Koulutusta tarjotaan ja järjestetään hyvin

“Jos sinulla on esimerkiksi joitakin erityistaitoja tai erityisosaamista, niin ne kaikki otetaan huomioon sinun työssäsi.”

Vaikkei Hoivakoti Majakka eroa muista vanhushoidon yksiköistä silmäänpistävästi, ovat sen perusarvot Kaisun mielestä erilaiset ja erottuvat. Nämä perusarvot ovat yksilön kunnioitus, hoivatyön arvostus, lupausten pitäminen sekä turvallinen koti. Yksi erottava tekijä on Kaisun mielestä myös se, että Hoivakoti Majakka on erittäin hyvä työnantaja.

– Hoivakoti Majakka on perheyritys ja työnantajana erittäin mukava ja hyvä. Jos sinulla on esimerkiksi joitakin erityistaitoja tai erityisosaamista, niin ne kaikki otetaan huomioon sinun työssäsi. Myös joustavuutta löytyy. Saat itse vaikuttaa hyvin paljon omaan työhösi ja työilmapiiri on hyvä, Kaisu sanoo.

– Täällä tarjotaan hyvin koulutuksia. Työnantaja järjestää todella hyvin esimerkiksi sellaisia yhden tai useamman päivän koulutuksia. Itse on ollut saattohoitokoulutuksessa, jota on tässä työssä nykypäivänä mielestäni hyvin tärkeää saada, Kaisu painottaa.

Intohimo omaa työtä kohtaan kaikkein tärkeintä

“Se, että minä saan jonkun ikäihmisen hyvälle mielelle, hymyilemään, riemastumaan tai innostumaan – vaikka edes pieneksi hetkeksi – tuottaa minulle suurta mielihyvää”

Tärkeimmäksi asiaksi ja vaatimukseksi omassa työssään Kaisu kokee sen, että työntekijän on aidosti pidettävä vanhuksista. Myös hyvistä vuorovaikutustaidoista on apua, mutta intohimo omaa työtä kohtaan on kaikista tärkeintä. Intohimo auttaa jaksamaan joskus hyvinkin rankassa työssä.

– Parasta työssäni on aina ollut ja on edelleen ikäihmisten hymy. Se, että minä saan jonkun ikäihmisen hyvälle mielelle, hymyilemään, riemastumaan tai innostumaan – vaikka edes pieneksi hetkeksi – tuottaa minulle suurta mielihyvää. Silloin on minun työpäiväni ollut todella onnistunut, Kaisu kuvailee.

Hoivakoti Majakka on vanhusten hoivapalveluja tarjoava perheyritys. Hoivakoti Majakalla on Kokkolassa 3 vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikköä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi