Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Kansainvälistymismahdollisuudet ja kielten opetus avaavat ovia maailmalle

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Emmiina Kulmala opiskelee Karstulan lukiossa viimeistä vuottaan. Opintojensa aikana hän on opiskellut paljon kieliä sekä ottanut osaa kansainvälisyyshankkeisiin. Emmiina kokee, että Karstulan lukiossa on pieneksi lukioksi erittäin hyvät kansainvälistymismahdollisuudet.

Kannonkoskelta kotoisin oleva Emmiina Kulmala tutustui Karstulan lukioon aikoinaan 9. luokan TET-harjoittelussa, jonka hän suoritti lukiossa yhdessä kaverinsa kanssa. Koska Kannonkoskella ei ole omaa lukiota, oli Emmiinan lähdettävä peruskoulun jälkeen jollekin toiselle paikkakunnalle lukioon.

“Ryhmähenki on todella hyvä.”

– Lähimmät lukiot, kuten Karstulan lukio, ovat puolen tunnin matkan päässä. Tänne oli sitten helppo hakea, kun tiesi paikan jo etukäteen, Emmiina muistelee.

Kansainvälistymiseen panostetaan

Emmiina opiskelee parhaillaan viimeistä vuottaan. Kansainvälisyys kiinnostaa häntä, ja opintojensa aikana Emmiina onkin opiskellut paljon kieliä, kuten esimerkiksi englantia ja espanjaa. Sen lisäksi hän on ollut mukana ERASMUS-projektissa, joka on opiskelijoiden vaihto-ohjelma.

– Tänne tulee siis vaihtoon noin viikoksi opiskelijoita ulkomailta, esimerkiksi Turkista, Puolasta tai Italiasta. Myös me lähdemme vaihtoon. Viime vuonna olimme viikon Puolassa, ja matka oli todella opettavainen. Asuimme perheissä, pääsimme mukaan kulttuurin ja opimme kieltä, Emmiina summaa.

– Mielestäni täällä on pieneksi lukioksi todella hyvät kansainvälistymismahdollisuudet. Usein näin pienessä lukiossa ei ole näin paljon resursseja kansainvälistymiseen panostamiseksi, mutta täällä siihen on panostettu, Emmiina kiteyttää.

”Opettajia oikeasti kiinnostaa, miten oppilailla täällä menee”

Emmiina on viihtynyt Karstulan lukiossa hyvin. Opetusryhmien koot ovat pieniä ja opetus sitä kautta yksilöllisempää. Opettajat ovat hänen mielestään hyvin ammattitaitoisia ja tietävät, mistä puhuvat. Kaikki oppilaat saavat opintojen ajaksi käyttöönsä tietokoneet.

– Opettajia oikeasti kiinnostaa, miten oppilailla täällä menee. Jos on jotain ongelmia, niin niihin kyllä puututaan. He ovat hyvin ajan tasalla kaikista tapahtumista, Emmiina painottaa.

– Kaikki opiskelijat tulevat hyvin toimeen yhdessä, vaikka ovatkin erilaisista taustoista ja eri paikkakunnilta. Ryhmähenki on todella hyvä. Eri vuosien opiskelijat tietävät ja tuntevat toisensa. Se yhdistää paljon, Emmiina hymyilee.

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.