Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Helppokäyttöisellä teknologialla hybridiopetuksen piiriin

 

Novia on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, ja oppilaitos tarjoaa koulutusta aina sairaanhoidosta merenkulkuun. Noviassa opiskelee noin 4800 opiskelijaa ja opetusta tehdään neljällä paikkakunnalla: Turussa, Vaasassa, Pietarsaaressa ja Raaseporissa.

– Isoin haaste opetukselle Noviassa on laaja opiskelija-alue. Opiskelijoita tulee koko suomenruotsalaiselta alueelta, joten välimatkat ovat pitkiä. Siksi olemme kirjanneet strategiaamme, että meidän kautta on saatava sekä lähi- että etäopetusta, Raaseporin toimipisteessä matematiikan lehtorina työskentelevä Taina Sjöholm kertoo.

Hybridiopetus osaksi etäopetusta

Vastaus tähän haasteeseen on hybridiopetus. Teknologia studioluokkiin on rakennettu siten, että oppilaiden on mahdollista olla samalla oppitunnilla sekä etänä että paikan päällä. Koko luokka on katettu kameroin ja ruuduin, ja etäopiskelijat näkevät luokkatoverinsa ja opettajan, sekä opetettavan sisällön, aivan kuin olisivat luokassa itsekin. Paikantavat mikrofonit tunnistavat missä puhutaan ja kamera osaa seurata sen perusteella puhujaa.

– Yksi tärkeimmistä asioista, joita onnistunut hybridiopetus vaatii on teknologia. Täällä tekniikka toimii hyvin. Ääni on tärkeässä osassa, ja nämä kattomikrofonit ovat kyllä yllättäneet positiivisesti. Myös puhujaa seuraava kamerajärjestelmä tekee kommunikoinnista luonnollisempaa, Sjöholm kiittelee.

Parasta hybridiopetuksen kehittämisessä on ollut se, että se antaa Novian opiskelijoille paljon joustomahdollisuuksia. Korkeakoululle tyytyväiset opiskelijat ovat elintärkeä asia.

– On tärkeää myös, että opiskelijalla on selkeät säännöt, miten ja milloin voi osallistua hybridiopiskeluun. Yksi isoimmista haasteista onnistuneeseen vuorovaikuttamiseen on se, että etäopiskelijoilla olisi kamerat päällä. Tässä on vielä kehittämisen varaa, Sjöholm hymyilee.

Helppokäyttöistä uutta teknologiaa

Tekniikan lisääntyessä tärkeää on myös se, että se on riittävän helppoa käyttää. Kaikki opettajat eivät ole tietotekniikan ammattilaisia, ja myös heiltä onnistuu tämän järjestelmän käyttäminen hyvin pienen koulutuksen jälkeen. Opettaja voi myös osallistua etänä oppitunnille, jolloin helpottuu myös mielenkiintoisten luennoitsijavieraiden liittäminen osaksi oppituntia.

– Praecomilta on saanut hyvin koulutusta laitteiston käyttöön, mutta koska laitteisto on niin helppokäyttöinen, ei koulutusta pahemmin ole tarvittu, Sjöholm kiittelee.

– Praecomin ammattitaito on ollut tässä kyllä erinomaista. Myyjän ensikontaktista asiakaspalvelun jälkihoitoon, kaikki on sujunut erinomaisesti. Apua ja tukea on saanut aina, kun sille on ollut tarvetta, Novian ICT-päällikkö Johan Kempe kertoo.

Asiakaslähtöistä suunnittelua

Opiskelijat voivat liittyä oppitunnille omalla dedikoidulla sovelluksella, mutta myös verkkoselaimen kautta, joten alustariippumattomuus helpottaa myös käyttöönottoa. Käytössä on myös integraatiot Webexiin ja Teamsiin.

– Praecomia voi kernaasti suositella vastaaviin projekteihin. Meillä on nyt tehty seitsemän luokkaa eri toimipisteisiin, ja lisää on suunnitteilla. Praecomilla on halu ottaa omakseen organisaation tarpeet ja toiveet, ja suunnitella juuri meille sopivat laitteistot. Uskomattoman hyvä yhteistyö, Kempe päättää.

Tuomme työympäristösi nykyaikaan: parempaa tietotyötä, laadukkaat neuvottelutilat ja etäkokoukset, erinomainen vierailijakokemus sekä luotettava ja turvallinen IT-ympäristö. Parannamme asiakaskokemusta asiakasympäristöissäsi: ratkaisemme opastamisen ja asiakasviestinnän haasteesi.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.