Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI SUOMEN ASIAKASKOKEMUKSET OY.

Lue lisää

Hormipinnoituksella lisää ikää vanhan hirsisaunan hormille

Ulla-Maija Ollikainen ja hänen miehensä asuvat Kuopion Västinniemessä. Pariskunnan talo sijaitsee järven rannalla. Rannassa on noin 80 vuotta hirsisauna, jonka hormin Restakoti pinnoitti. Työn tuloksena hormi vetää paremmin, eikä savu enää karkaile tiilien raoista.

Ulla-Maija ja hänen miehensä muuttivat nykyiseen, uuteen omakotitaloonsa vuonna 2012. Sitä ennen he asuivat samalla tontilla pienemmässä ja iäkkäämmässä sekä sittemmin puretussa omakotitalossa. Uudessa talossa on sähkökiukaalla varustettu sauna, mutta pariskunnan suosikki on ehdottomasti vanha puulämmitteinen rantasauna.

“Veto on parempi, eikä savua enää tule tiilien välistä. Jospa hormi nyt kestäisi kymmeniä vuosia.”

– Sauna on koottu tuohon varmaankin joskus 1940-luvulla vanhoista hirsistä. Olemme kylpeneet siellä vähintään kaksi kertaa viikossa. Sähkösaunakin on, mutta puulämmitteinen kiuas antaa paremmat löylyt. Millään en tätä rupeaisi vaihtamaan, Ulla-Maija sanoo.

– Saunomme yleensä kahdelleen mieheni kanssa, mutta kun lapset tulevat lomalle, niin silloin siellä on montakin kylpijää. Ja uimaan pääsee tuohon rantaan, mikä on hyvä asia, Ulla-Maija jatkaa.

Viat kartoitettiin kuvauksen avulla

Restakoti pinnoitti rantasaunan hormin vuoden 2017 helmikuussa. Ennen pinnoitusta oli hormista päässyt savua ulos tiilien välistä. Sen myötä myös hormin veto oli heikentynyt. Ulla-Maija ja hänen miehensä olivat korjailleet hormia itse irtotiiliä lisäämällä, mutta savua pääsi silti edelleen karkuun. Vetokaan ei parantunut riittävästi.

– Ihan ensimmäiseksi Restakodin työntekijät kuvasivat piipun ja sitten tekivät savutestin, jotta näkisivät, missä kohti vikoja on. Sen jälkeen hormi päällystettiin, Ulla-Maija summaa.

– Jos emme olisi laittaneet hormia kuntoon, niin olisi voinut syttyä koko sauna tuleen. Uusi sauna täytyisi rakentaa kauemmas rannasta, sillä nykyään ei samalle paikalle noin lähelle rantaa saisi enää rakentaa, hän pohtii.

Topakkaa työskentelyä

Restakodin työskentelyä Ulla-Maija kuvailee topakaksi. Työ vei yhteensä vain alle kolme tuntia, eikä se haitannut pariskunnan normaalia kylpemistä valmistumisensa jälkeenkään. Työn tuloksena on hormin veto parantunut ja pelko vahingon sattumisesta pienentynyt.

– Restakoti teki asiat niin kuin lupasi, sehän on se pääasia. Jos he sanoivat ajan, milloin tulisivat, niin he myös tulivat sinä aikana. Se on minusta kaiken a ja o. Jos lupaa olla jossakin tiettyyn aikaan, niin pitää sitä silloin olla paikalla oikeaan aikaan, Ulla-Maija painottaa.

– Veto on parempi, eikä savua enää tule tiilien välistä. Jospa hormi nyt kestäisi kymmeniä vuosia, Ulla-Maija päättää.

RestaKoti Oy on yksi Suomen suurimmista katto- ja hormipinnoitusalan yrityksistä, jonka visio on olla Suomen johtava kodin kunnossapitopalveluiden tarjoaja
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi