Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Monipuolinen ja laadukas laitevalikoima opiskelun tukena

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Riina opiskelee neljättä vuotta käsityökasvatusta Turun Yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksella. Käsityöammattiin työllistyminen oli kiehtonut Riinaa jo pidempään, mutta yrittäjyys ei häntä kiinnostanut. Ratkaisu löytyi lopulta kuin sattumalta.

– Onneksi löytyi. Tuli aika yllätyksenä, että tällainen koulutus on olemassa, Riina sanoo.

Opetus koostuu perinteisestä luento-opetuksesta, ryhmätöistä, ekskursioista Rauman ulkopuolelle sekä tietysti käytännön työskentelystä.

– Ajoittain on ollut aika työlästä, mutta silti tosi mukavaa. Teoreettista opiskelua ja käsitöiden tekemistä on sopivassa suhteessa, Riina kertoo.

Monimateriaalinen käsityö kaiken perustana

Koulutuksessa panostetaan erittäin vahvasti monimateriaaliseen käsityöhön. Se tarkoittaa, että opetuksessa ei lukkiuduta esimerkiksi pelkkään tekstiili- tai puukäsityöhön, vaan jokainen oppilas pääsee laajentamaan osaamistaan eri osa-alueilla.

– Minulle monimateriaalinen käsityö on sitä, että materiaali valitaan tarkoituksen mukaan. Se ei ole sitä, että yhdistetään väkipakolla vaikkapa tekstiiliä ja puuta, vaan voin valita itse sopivimmat materiaalit, Riina avaa.

Uudet teknologiat perinteisten työkalujen rinnalla

“Kyllä ehdottomasti mielenkiintoisinta on se, että täällä opetetaan työstämään niin paljon erilaisia materiaaleja.”

Yliopisto tarjoaa opiskelijoidensa käyttöön kaikki perinteiset käsityökalut sahoista ja vasaroista lähtien, mutta myös isoja työstökoneita, kuten tarkistuspyörösahan, vannesahan, CNC-koneen ja metallisorvin.

– Ihan hirveä määrä eri laitteita. Omiin suosikkeihini kuuluvat erityisesti nämä uudet teknologiat, eli 3D-tulostimet ja laserleikkurit, Riina paljastaa.

– Kyllä ehdottomasti mielenkiintoisinta on se, että täällä opetetaan työstämään niin paljon erilaisia materiaaleja, hän toteaa lopuksi.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.