Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Tärkeät käsityötaidot eteenpäin lapsille ja nuorille

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Martti on toisen vuoden käsityönopettajaopiskelija Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitokselta. Käsityöt ovat olleet Martille aina sydäntä lähellä. Hän kokeekin erityisen tärkeäksi, etteivät käsityötaidot pääsisi häviämään, vaan että ne siirtyisivät eteenpäin nuorille.

– Se on minulle tosi tärkeä asia. Koen, että käsitöiden kautta pystyn opettamaan esimerkiksi yrittäjyyttä sekä ryhmä- ja ongelmanratkaisutaitoja. Haluaisin auttaa nuorisoa ymmärtämään, miten mielettömiin maailmoihin käsitöiden kautta pääsee, Martti toteaa.

– Käsityönopettajana haluan opettaa lapsille erilaisia kädentaitoja. Siinä tulee kuin huomaamattomasti sellaisia hienomotorisia taitoja, jotka ovat elintärkeitä tulevassa elämässä, hän jatkaa.

Projekteja laidasta laitaan

Koulussa on saanut valita vapaasti omia työstettäviä projekteja. Tähän mennessä hienoimmaksi Martti mainitsee lumilaudan teon.

– Testasin lautaa heti kun se valmistui. Siinä olikin sitten pari puutetta, joten aloin tehdä heti uutta versiota, Martti virnistää.

– Täällä voi työstää tosi laajalla skaalalla asioita, joista en ole itse koskaan kuullutkaan. Melkein mitä vain mieleen tulee, niin sen saa tehtyä täällä, hän jatkaa.

Haaveet on tehty toteutettaviksi

“Olen nauttinut lähestulkoon kaikesta, eli luennoista, demoista ja kurssitöistä. Omat henkilökohtaiset projektit ovat kuitenkin kaikista parhaimpia.”

Koulutuksessa parasta on ollut se, että käsillä on päässyt tekemään todella paljon. Omat haaveet on päässyt toteuttamaan, eikä muukaan opiskelu ole ollut hullumpaa.

– Olen nauttinut lähestulkoon kaikesta, eli luennoista, demoista ja kurssitöistä. Omat henkilökohtaiset projektit ovat kuitenkin kaikista parhaimpia, Martti toteaa.

Myös Rauma opiskeluympäristönä saa kehuja.

– Parasta Raumalla on mielestäni Vanha Rauma. Hienoja asioita täällä ovat myös koulu, kaverit ja harrastukset, mutta Vanha Rauma on jotenkin erityinen, Martti päättää.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.