Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

“Parhaat mahdolliset puitteet käsityönopettajaksi opiskeluun”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Toni on aina halunnut opettajaksi. Ensin hän haki Jyväskylän yliopiston luokanopettajakoulutukseen. Kuultuaan kaveriltaan, että Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitokselta voi valmistua suoraan käsityönopettajaksi, oli suunnitelmiin helppo tehdä muutos. Nyt hän on viittä vaille valmis käsityönopettaja.

– Sehän oli ihan paras mahdollinen yhdistelmä. Tänne sitten päädyttiin, Toni naurahtaa.

Jatkuva uuden oppiminen on pitänyt mielenkiinnon yllä. Vaikka Toni oli ensi alkuun ajatellut, että hän tietää käsitöistä paljon jo valmiiksi, oli todellisuus yllätys.

– Täällä olikin muita opiskelijoita, jotka tiesivät enemmän! Vertaisoppiminen on tärkeässä osassa ja koulukavereilta oppii tosi paljon asioita, hän kertoo.

Mieleen painunut housuprojekti

Opinnoissa omat kiinnostuksen kohteet saa tuoda ilmi ja niihin on lupa panostaa. Tietyillä käsityökursseilla saa esimerkiksi itse päättää, mitä tekee ja millä tekniikoilla. Oppilas oppii tekemällä sitä, mikä häntä kiinnostaa. Tonin haasteellisin projekti on ollut housujen tekeminen.

– Tein farkkujen kaavoilla collegehousut. Opettaja varoitteli etukäteen, että älä tee, on muuten ihan hirveä työmaa. Eivät ne hienot olleet, mutta sainpahan valmiiksi ja pystyin olemaan ylpeä siitä, että olin kokeillut jotain hullua, hän virnistää.

Oppilaitos, jota on helppo suositella

Toni haluaa viedä omaehtoisen opiskelun opit mukanaan myös työelämään: opetuksessa tullaan menemään pitkälle oppilaiden, ei opettajan ehdoilla.

– Harjoitteluissa paras fiilis on tullut siitä, kun viimeisen tunnin jälkeen oppilas on käynyt sanomassa, että sinähän voisit jäädä tänne vähän pidemmäksikin aikaa. Silloin tietää, että ainakin jonkinlaisen vaikutuksen on tehnyt.

Käsityönopettajaksi Raumalla opiskelu saa Tonilta varauksettomat suosittelut. Rauman opettajankoulutuslaitos onkin Suomen ainoa opinahjo, jossa käsityökasvatusta voi opiskella pääaineena.

– Raumalla on parhaat mahdolliset puitteet käsityönopettajaksi opiskeluun. Tänne vaan, Toni suosittelee lopuksi.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.