Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Väreen avulla Savon Kuljetus säästää ympäristöä ja kustannuksia

Savon Kuljetus on itäsuomalainen monialayhtiö, jonka suurinta liiketoimintaa on kiviainesmyynti ja siihen liittyvät kuljetukset. Yhtiön uudessa logistiikkakeskuksessa ympäristövaikutuksiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Energiapalveluyhtiö Väre on ollut mukana toteuttamassa keskuksen vastuullisia energiaratkaisuja.


Yli 7 000 neliömetrin logistiikkakeskus otettiin käyttöön kesäkuussa 2022. Keskus lämpiää maalämmöllä, ja Väreen toimittamat aurinkopaneelit tuottavat osan energiantarpeesta. Lisäksi keskuksessa on latauspaikkoja sähköautoille, ja perinteiset lämmitystolpat ovat energiaa säästäviä älytolppia. Logistiikkakeskuksen suunnittelussa ympäristöystävällisyys oli Savon Kuljetukselle olennainen näkökohta, ja hyvin sujunut yhteistyö Väreen kanssa on taannut tavoitteen onnistumisen.

– Uudessa kiinteistössä ympäristö ja vastuullisuus olivat ydinasioita. Näistä päästiin Väreen kanssa hyvään yhteisymmärrykseen, toteaa Savon Kuljetuksen liiketoimintajohtaja Kimmo Pekonen.
 

Vastuullisuus huomataan
 

Ympäristökuormituksen minimointi on yrityksen keskeinen panostus toimintansa kestävyyteen. Se on myös näkyvä viesti toiminnan vastuullisuudesta. Nykyaikaiset energiaratkaisut osoittavat ympäristön kunnioittamisen yrityksen tärkeäksi arvoksi, josta ei tingitä.

– Totta kai tässä on myös imagollisilla asioilla merkitys, Pekonen huomauttaa.


Energiansäästö näkyy kustannuksissa
 

Vihreä energiantuotanto ja -käyttö on luonnollisesti kustannustehokasta. Yleisesti kohoavan sähkön hinnan vuoksi energiantuotannon osittainen omavaraisuus ja erilaiset energiaa säästävät ratkaisut heijastuvat tuntuvasti kustannuksiin.

– Tietty merkitys on myös taloudellisella puolella. Kun verrataan varsinkin tämänhetkistä sähkön hintaa vaikka vuoden takaiseen, niin tätä kautta meille tulee kustannussäästöjä. Tämä on meille investointina merkittävä.


Sujuvaa ja mukautuvaa yhteistyötä
 

Savon Kuljetuksen toimitusjohtaja Jyri Kuivalan mukaan yhteistyö Väreen kanssa on sujunut moitteetta.

– Prosessi on ollut äärimmäisen jouheva. Se on kestänyt aikataulupaineet ja muut muutokset hyvin. Kaiken kaikkiaan voi olla tosi tyytyväinen.

Väre on sähkönmyyntiin keskittyvä, uudenlainen ja valtakunnallinen energiapalveluyhtiö. Väre syntyi, kun Savon Voima Oj, Jyväskylän Energia Oy, Kuopion Energia Oy ja Lappeenrannan Energia Oy yhdistivät voimansa.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.