Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Älykäs hissiratkaisu osana sujuvan liikkumisen konseptia

Helsingin Kalasatamaan rakentuu parhaillaan kahdeksan tornitalon kokonaisuus, joiden ympärille syntyy samalla aivan uudenlainen elinympäristö. Sujuvaa liikkumista tornitaloissa helpottaa älykäs hissijärjestelmä. Yhteistyössä SRV:n, Koneen, iLOQ:n ja Comelityn kehitetyn ratkaisun on tarkoitus tehdä asumisesta entistä helpompaa.

SRV on aina ollut Suomessa kaupunkirakentamisen edelläkävijä.

– Kalasataman suhteen voidaan puhua edelläkävijä-hankkeesta, jossa metron ja kauppakeskuksen päälle rakentuu upea kahdeksan tornitalon kokonaisuus, kertoo SRV:llä asumisen palveluiden kehityspäällikkönä työskentelevä Lotta Toivonen.

– Emme rakenna Kalasatamaan pelkästään taloja, vaan elinympäristön, jossa yhdistyvät upeat maisemat, loistavat palvelut ja liikenneyhteydet, Toivonen painottaa.

Yhdessä kehitetty ratkaisu asukkaiden arjen helpottamiseksi

SRV:n, Koneen, iLOQ:n ja Comelityn kehittämä älykäs hissiratkaisu on osa SRV:n sujuvan liikkumisen konseptia. Käytännössä lukitus, hissi ja ovipuhelin keskustelevat järjestelmän avulla keskenään. Ratkaisu on otettu käyttöön jo Majakassa, yhdessä uusista tornitaloista, joka valmistui joulukuussa 2019.

– Majakka on Suomen korkein asuinrakennus. Majakka on 134 metriä korkea, siinä on 34 kerrosta, 282 asuntoa ja neljä hissiä. Tämä on mielestäni hieno ja asukkaatkin ovat olleet tyytyväisiä, Toivonen summaa.

– Kun tulet kotiin ja näytät ulko-ovella avainta lukijalle, niin ovi aukeaa ja hissi lähtee sinua vastaan. Siinä vaiheessa kun olet päässyt hissille, niin hissi jo joko odottaa sinua tai on vähintäänkin matkalla luoksesi. Kotoa lähtiessäsi voit puolestaan tilata hissin jo eteisestä ovipuhelimella, Toivonen kertoo.

“Olemme tehneet aidosti jotain ihan uutta”

Järjestelmää kehitettiin yhdessä useiden erilaisten workshoppien ja kokousten kautta. Testausta varten REDI Living Labiin rakennettiin demoympäristö, jossa lukitusta, ovipuhelinta ja hissiä voitiin testata. Kun kokonaisuus saatiin toimimaan halutulla tavalla, voitiin sitä alkaa viedä tornitaloihin.

– Tämä on ollut tällainen yhteiskehittämishanke, Toivonen toteaa.

– Erityisen hienoa tässä yhteistyössä on ollut se, että olemme tehneet aidosti jotain ihan uutta. Nyt on todella mielenkiintoista nähdä, miten järjestelmän käyttö arjessa sujuu ja miten se helpottaa asukkaidemme elämää, Toivonen hymyilee.

iLOQ kehittää digitaalisia lukitusjärjestelmiä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.