Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Erno Haapakoski: ”Voimme olla luottavaisin mielin”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Erno ja Jenni Haapakoski perheineen asuvat Vantaalla kesällä 2015 valmistuneessa omakotitalossaan. Koti lämpiää maalämmöllä, ja NIBEn laitteiston asennuksesta vastasi Lämpödiileri. Erno ja Jenni pitävät järjestelmää ja laitteistoa luotettavina, toimivina ja taloudellisina.

“Aiemmassa kodissamme oli suorasähkö, ja totesimme sen olevan liian kallis”

Perheen kodissa on 210 neliötä lämmitettävää pinta-alaa, kun asuintilat, tekninen tila ja autotalli lasketaan yhteen. Jo kodin suunnitteluvaiheessa oli selvää, että lämmitysmuodoksi tulee maalämpö.

– Aiemmassa kodissamme oli suorasähkö, ja totesimme sen olevan liian kallis. Suorasähkössä perustamiskustannukset ovat toki pienemmät, mutta sähkölasku on sitäkin suurempi. Maalämmön perustamiskustannukset menivät rakentamisen yhteydessä samaan kipuun, Erno nauraa.

Erno ei ollut aiemmin kuullut NIBEstä, mutta maalämpölaitteisiin tutustuessaan hän sai useammaltakin suunnalta kehuja yrityksestä ja laitteistojen toimivuudesta.

– Kyselin rakennusvaiheessa omalta putkimieheltä eri vaihtoehdoista, ja hän sanoi, että NIBEn laitteet ovat aika suosittuja, laadukkaita ja luotettavana pidettyjä. Myös LVI-suunnittelijamme suositteli näitä laitteita meille. He pitivät NIBEä turvallisena vaihtoehtona, Erno muistelee.

nibe_kokemuksia_1

Suunnittelussa huomioidaan lämmitystehon tarve ja asiakkaan toiveet

“Asennus onnistui muutamissa päivissä. Voin suositella myös Lämpödiileriä, sillä he tulevat aikataulussa ja heidän toimintaansa pystyy luottamaan”

Erno päätti ottaa yhteyttä muutamiin maalämpöratkaisuja tarjoaviin yrityksiin. Lämpödiileriltä soitettiin heti takaisin ja pyydettiin lähettämään pohjapiirros- ja asemakaavakuvia valmistuvasta kodista. Muutaman päivän päästä Erno meni tapaamiseen, jossa suunnitelmat ja tarjous olivat jo odottamassa. Lämpödiileri asensi taloon NIBE F1145 -maalämpöpumpun, ja sen rinnalle NIBE VPB-300l -maalämpövaraajan.

Myös maaviilennykseen saatiin Diileriltä heidän omaan suunnitteluun perustuva viilennyspaketti, joka on tehokas ja ohjattavissa NIBEn maalämpöpumpun automatiikalla.

– Asennus onnistui muutamissa päivissä. Voin suositella myös Lämpödiileriä, sillä he tulevat aikataulussa ja heidän toimintaansa pystyy luottamaan, Erno kiittelee.

Lämpödiileri on asentanut NIBEn laitteita jo 12 vuoden ajan. Kaikki yrityksen asentajat ovat putkimiehen koulutuksen saaneita. Ennen sopimuksen tekemistä Lämpödiileri pitää asiakkaan kanssa palaverin, jossa käydään läpi lämmitystehon tarve, asiakkaan toiveet ja kodin tilat.

– Teemme mitoituslaskelman lämpökaivolle talon lämpöhäviöiden mukaan ja haemme tehon tarpeeseen sopivan lämpöpumpun. Tällaisissa uusissa kohteissa lämmityksen tehon tarve on koko ajan pienentynyt johtuen uusista eristysmääräyksistä ja paremmista rakenteista. Toisaalta käyttövedentarve lisääntyy kokoa ajan, koska kodeissa on esimerkiksi useampia suihkuja. Teemme jokaisesta kohteesta asennuspöytäkirjan, josta myös asukas saa kopion, Lämpödiilerin toimitusjohtaja Reijo Niemi kertoo.

nibe_kokemuksia_2

Turvallinen ja taloudellinen ratkaisu

“NIBEltä saa laitteelle kuuden vuoden takuun, kun talo on täysvakuutettu. Voimme olla luottavaisin mielin”

NIBEn laitteet toimivat Ernon mukaan hyvin ja ovat myös helppokäyttöisiä.

– Laitteissa ei ole mitään valittamista, eivätkä ne ole vaatineet minulta toimenpiteitä tähän mennessä. Lämpödiileri sääti maalämpöpumppuun aikoinaan asetukset, jotka toimivat hyvin arjessamme. Jos haluan, voin myös itse säätää lämpökäyriä ja vaikuttaa siihen, milloin vedet lämpiävät, Erno toteaa.

Perhe on ollut tyytyväinen lämmitysjärjestelmäänsä, vaikka maalämpö reagoikin hieman hitaammin suuriin lämpötilavaihteluihin. Sähkölasku on pienentynyt, ja lämmintä vettä riittää. Myös viilennys hoituu maalämpöön kytketyn konvektorin avulla.

– Asuimme ennen suorasähkötalossa, jossa oli 130 neliötä. Nykyinen sähkölaskumme on pelkästään silloisen sähkönsiirtomaksun suuruinen. Aiemmin sähkö maksoi meille miltei tuplasti enemmän. NIBEltä saa laitteelle kuuden vuoden takuun, kun talo on täysvakuutettu. Voimme olla luottavaisin mielin, Erno iloitsee.

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.