Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

JT-Talon Jaakko Tuomela asentaa NIBE:n poistoilmalämpöpumpun hyvillä mielin niin omaan kuin asiakkaankin kotiin

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI KOKEMUKSIA.FI

Lue lisää

Oulunsalossa asuva ja JT-Talolla työskentelevä Jaakko Tuomela on ammatiltaan LVI-asentaja. JT-Talo on perheyritys, joka rakentaa valmistaloja. Jo useamman vuoden ajan on Jaakko asentanut asiakkaidensa koteihin vain NIBE:n tuotteita niiden toimintavarmuuden ja kustannustehokkuuden perusteella. Jaakko asensi myös omaan, vuonna 2014 valmistuneeseen kotiinsa NIBE:n F750 poistoilmalämpöpumpun sekä SAM 40 tuloilmayksikön. Lisänä on myös lyhyt maapiiri tuloilman esilämmitystä tai -jäähdytystä varten.

– Olen ollut alalla noin kymmenisen vuotta, toimin JT-Talolla putkipuolella. Perheyrityksemme on ollut toiminnassa vuodesta 1989 alkaen ja teemme noin 20-30 omakotitaloa vuodessa, Jaakko Tuomela kertoo.

Poistoilmalämpöpumppu ei häviä maalämmölle

“Ei mennyt valinta kyllä pieleen! Jos pumppua pitäisi jollakin tavalla kuvailla, niin sanoisin että se on energiatehokas, toimintavarma, käyttäjäystävällinen sekä helppo asentaa.”

Jaakon kuusihenkisen perheen oma, 150 neliöinen ja itse rakennettu omakotitalo valmistui vuonna 2014. Kodin lämmitysjärjestelmää valitessaan punnitsi Jaakko kahden vaihtoehdon – maalämmön sekä poistoilmalämpöpumpun – välillä. Tekemiensä laskelmien perusteella kallistui Jaakko lopulta poistoilmalämpöpumppuun.

– Valintaa tehdessäni otin huomioon sen, että talo itsessään on energiatehokas ja että meillä on myös varaavat tulisijat, Jaakko kertoo.

– Poistoilmalämpöpumppu oli jonkin verran maalämpöä edukkaampi. Ja nyt kun olen kulutuslukemia kahden vuoden ajalta tutkinut, niin voin sanoa, ettei tämä häviä maalämmölle juurikaan, Jaakko summaa.

Perheen kaikki sähkönkulutus on jäänyt vuositasolla alle 11 000 kWh:n, johon sisältyy myös puolilämmin autotalli. Jaakko kuvaileekin NIBE:n F750 poistoilmalämpöpumppua ja tuloilmayksikköä energiatehokkaaksi paketiksi.

– Ei mennyt valinta kyllä pieleen! Jos pumppua pitäisi jollakin tavalla kuvailla, niin sanoisin että se on energiatehokas, toimintavarma, käyttäjäystävällinen sekä helppo asentaa. Ennen kaikkea minut on yllättänyt tämä energiatehokkuus, Jaakko kiteyttää.

– Jos esimerkiksi suorasähköön vertaa, niin uskon, että kulutus olisi silloin 20 000 kWh luokkaa. Maalämpöön verratessa en taas usko, että eroa juurikaan olisi.

“Laitteisto on suunniteltu siten, että kaikki pystyvät sitä käyttämään”

Jaakko on saanut myös JT-Talon asiakkailta positiivista palautetta NIBE:n tuotteista. Erityisesti pumppujen käyttäjäystävällisyys on noussut asiakkaiden kommenteissa esiin. Käyttöjärjestelmät ovat selkeitä ja helppoja käyttää.

– Nämä NIBE:n pumput ovat kyllä tosi hyviä käyttäjällekin. Ja myös huollettavuus on helppo ja onnistuu muiltakin kuin ammattilaisilta riittävän ohjeistuksen jälkeen. Laitteisto on suunniteltu siten, että kaikki pystyvät sitä käyttämään, Jaakko kertoo.

– Asentajan kannalta NIBE:ltä saa hyvät ohjeet pumpun mukana. Tarvittaessa on myös tietysti NIBE:n tekninen tuki, josta saa tarpeen mukaan tietoa. En voi kun kehua, Jaakko naurahtaa.

“Näihin koneisiin voi luottaa!”

“Hyvillä mielin sitä aina laittaa NIBE:n pumpun asiakkaallekin, kun tietää että ne pelaa. Se on ensiarvoisen tärkeää.”

JT-Talon kokemukset NIBE:n tuotteista ovat olleet niin hyviä, että he ovat asentaneet rakentamiinsa taloihin jo useamman vuoden ajan vain NIBE:n tuotteita. Jaakon mukaan tuotteiden hinta-laatusuhde on kohdallaan ja myös takuu- ja neuvontapuoli ovat kunnossa.

– Täytyy sanoa, että olen itsekin tähän omaan kokonaisuuteeni enemmän kuin tyytyväinen. Pelkästään positiivisia yllätyksiä on näiden kahden vuoden aikana tullut. Olen omassa käytössäni huomannut myös toimintavarmuuden – ei tarvitse olla koko ajan värkkäämässä ja ylimääräisiä säätöjä tekemässä. Järkilaite tämä on, Jaakko kertoo.

– Hyvillä mielin sitä aina laittaa NIBE:n pumpun asiakkaallekin, kun tietää että ne pelaa. Se on ensiarvoisen tärkeää. Näihin koneisiin voi luottaa!

NIBE tuottaa erilaisia lämmitysjärjestelmiä. Toiminnan lähtökohtana on luoda kestäviä energiaratkaisuja ja keskittyä uusiutuvan energian hyödyntämiseen lämmitysjärjestelmissä.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

    Saitko hyvää palvelua?
    Kerro se meille.

    Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

    Kiitos viestistasi!
    Palaamme assian mahdollisimman pian.