Kokemuksia.fi kertoo puolueettomasti yritysten asiakkaiden palvelukokemukset. Lue lisää.

Jyrki Heino: “Aikataulu piti täyden kympin arvoisesti!”

kokemuksia.fi

TÄMÄN ASIAKASKOKEMUKSEN ON TUOTTANUT PUOLUEETTOMASTI TRUSTMARY FINLAND OY.

Lue lisää

Jyrki Heino etsi omakotitalonsa käyttövesi- ja lämpöverkkoremontille tekijää. Suomen Vesitekniikka lupasi laajan remontin valmistuvan viidessä päivässä – ja piti lupauksensa.

Heinot ovat asuneet vuonna 1970 valmistuneessa yksitasoisessa omakotitalossaan vuodesta 1995 saakka. Käyttövesiputket ja lämpöverkkokokonaisuus olivat remonttiin saakka alkuperäisiä.

Ajatus remontista oli pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa. “Putkilla alkaa olla ikää, ja aika paljon olen kuullut juttuja, että jotain voi sattua. Joidenkin vanhojen pattereiden tyvet olivat myös aika hapettuneita ja ruosteisen näköisiä”, Jyrki kertoo.

Lopullinen päätös remontista syntyi, kun yksi pannuhuoneen kupariputkista alkoi vuotaa. Vuoto korjattiin ja remonttiprosessi käynnistyi. Remontin ensimmäisessä vaiheessa uusittiin Heinojen käyttövesi- ja patteriverkosto. Hieman myöhemmin korvattiin myös pannuhuoneessa sijainnut lämpökattila pienemmällä varaajalla ja ilma-vesilämpöpumpulla.

“Kaikki meni ihan suunnitellusti. Ei sitä kukaan olisi uskonut, että kun maanantaina aloitetaan, niin perjantaina on kaikki uutta ja toimii.”

Nopeus ratkaisi kilpailutuksen

Jyrki tutustui eri toimijoihin Internetissä ja pyysi Suomen Vesitekniikan lisäksi tarjouksia käyttövesi- ja lämpöputkiston sekä lämpöpattereiden vaihdosta myös muilta toimijoilta. Mukana oli niin saneerauksiin erikoistuneita yrityksiä kuin putkiliikkeitäkin. Vaakakupissa painoi lopulta eniten remonttiin kuluva aika.

– Ehkä meidän tapauksessa ratkaisevaa oli se, että tärkeintä ei ollut halvin hinta, vaan lähinnä se aikataulu. Erot aikatauluissa eri liikkeiden välillä olivat melkoiset – siinä, missä Vesitekniikalla luvattiin remontti viidessä päivässä, oli toinen ääripää 1-2 kuukautta.

Uskomattomalta tuntunut aikataululupaus piti kutinsa ja maanantaina alkanut remontti päättyi perjantaina. Myöskään myöhemmin tehty varaajan ja lämpöpumpun asennus eivät vieneet paria päivää kauempaa.

– Kaikki meni ihan suunnitellusti. Ei sitä kukaan olisi uskonut, että kun maanantaina aloitetaan, niin perjantaina on kaikki uutta ja toimii.

“Lopputulos oli aika lailla sitä, mitä tiesi sen tulevan olemaan. Äkkiähän niihin putkiin on silmä tottunut. Putket talon päästä päähän menevät verhokotelon takana, niin ne eivät häiritse.”

Kokonaisvaltainen remontti

Heinojen remontti eteni kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen, viisi päivää kestäneen remontin aikana käyttövesi- ja lämpöputkisto sekä kaikki talon lämpöpatterit uusittiin. Asukkaiden silmät ovat jo ehtineet tottua rakenteiden pinnassa kulkeviin putkiin.

– Kaikki vaihdettiin ja vanhat patterit ja muut jätteet lähtivät asentajien mukana pois. Se puoli toimi tosi hienosti. Ei ollut myöskään pitkiä vesikatkoja – ainoastaan perjantaina oli parin tunnin katko, jolloin oltiin töissä kaikki.

– Lopputulos oli aika lailla sitä, mitä tiesi sen tulevan olemaan. Äkkiähän niihin putkiin on silmä tottunut. Putket talon päästä päähän menevät verhokotelon takana, niin ne eivät häiritse.

Noin kuukauden kuluttua ensimmäisen vaiheen valmistumisesta myös loput lämmitysjärjestelmästä uusittiin. Pannuhuoneessa sijainnut valtava 5000 litran kattila purettiin pois ja tilalle asennettiin pienempi varaaja, sekä NIBE:n ilma-vesilämpöpumppu.

– Siinähän ei sitten mennytkään kuin pari kolme päivää – isoin homma oli sen vanhan valtavan kattilan purkaminen. Saatiin ylimääräinen varastohuone siitä, kun se vietiin pois.

– Pannuhuoneeseen asennettiin uusi pienempi varaaja ja talon seinään ilma-vesilämpöpumppu. Pakkasellakin lämmintä vettä tule samalla lailla heti ja patterit lämpiävät oikein hienosti.

Lopuksi kiitosta saa vielä kerran nopea aikataulu ja siinä pysyminen. “Olen näyttänyt ihmisille, että katsokaas – tänne vaihdettiin kaikki putket ja patterit alle viikossa. Ne ei meinaa uskoa”, Jyrki naurahtaa.

Suomen Vesitekniikka Oy on täysin kotimainen käyttövesi-, lämpöverkko- ja lämmitysjärjestelmien riskikartoituksiin, suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut yritys. Tarjoamme avaimet käteen -palvelua omakotitalojen asukkaille, jotka arvostavat turvallista ja huoletonta asumista ja energian säästöä. Asiakkaamme haluavat pitää huolta kiinteistönsä arvosta sekä omasta ja läheistensä terveydesta.
Katso yrityksen tiedot

Lähetä viesti

Saitko hyvää palvelua?
Kerro se meille.

Ilmianna yritys, josta sinulla on hyviä kokemuksia

Kiitos viestistasi!
Palaamme assian mahdollisimman pian.

Tilaa uudet kokemukset sähköpostiisi